ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Набедиха водача на БСП в Пловдив-област, че е злоупотребила със служебно положение и държавни пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 21.08.2022Коментари (1)2876
©
Ще приветствам, ако МЗ реагира към проблемите на земеделието така, както към "жълтите“ новини

Това написа в пост във фейсбук народният представител от БСП в три парламента и водач на листата на социалистите за Пловдив област на предстоящия вот Веска Ненчева.

Нейната публикация е по повод разпореждането на министъра на земеделието Явор Гечев да започнат проверка в "Напоителни системи“. Ведомството се самосезира и стартира действия във връзка с разпространена в публичното пространство информация за злоупотреба със служебно положение и държавни средства. Тръгнаха слухове, че това народният представител от БСП Веска Ненчева, която е ползвала шофьор и кола на "Напоителни системи“ ЕАД, като разходите за това са били за сметка на дружеството.

Ето и пълния текст на поста в социалната мрежа на Ненчева:

В навечерието на поредната предизборна кампания се направи опит името ми да бъде въвлечено в институционални и партийни интриги.

Като народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание на Република България винаги съм работила прозрачно и отговорно, без да нарушавам обществените и държавни интереси, и високата подкрепа от вас винаги го е доказвала. Правя тази категорична позиция и заради всички мои приятели, които ми вярват и ми дават доверието си на няколко поредни изборни вота, защото държат на това да ги представлявам справедливо.

По тази причина сега ще направя това, което съм правила винаги – да се обърна към вас, като застана с името и лицето си и кажа откровено:

В "жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на "новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие.

Изненада ме обаче това, че Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни "жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители.

Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Ще приветствам, ако МЗ оповести работата на "Напоителни системи“ - клон Марица по време на редовното правителство, като посочи какви са финансовите показатели спрямо предходните 5 години и как са се формирали през годините те, включително и перо "Горива“.

Искрено се надявам проверката да не е манипулирана, защото ще влезем в един дълъг режим на показване на конкретни данни и факти, които може да не са лицеприятни за някого, а и ще отнеме време. А може би това е целта?

Уважаеми "доброжелатели“!

Ясно е, че атаката е координирана спрямо мен, спрямо Българската социалистическа партия и работата на министрите от БСП, с цел дискредитирането ми като водач на 17 МИР Пловдив област и нанасяне на имиджови щети за БСП.

Но да кажа - никога не съм била привърженик на черния PR и вие "мои доброжелатели“ го знаете. Няма да го използвам и сега, не го умея!

Изборите ще минат и други ще дойдат. И нови водачи на листи ще има. Аз лично, с удоволствие ще предам щафетата на следващите след мен, също неопетнени хора. И гарантирам, че ще им обясня, че в тази работа, с която се нагърбват - най-пагубни са болните лични амбиции, арогантни комплекси и трупане на лична печалба и изгода за сметка на обществото.

Призовавам в следващите месеци всички да проявим здрав разум. Дестабилизацията на страната и на държавната система носи щети за всички, за Вас също. В този момент народът ни има нужда от мъдри и отговорни държавници. Ако смятате, че сте такива - не демонстрирайте противното.

В работата си народните представители и кандидатите за такива трябва да спазват морални и етични норми, с което да бъдат пример и мярка за хората.

Работата на служебното правителство е да подготви честен изборен процес и да не нагнетява напрежение в обществото с атаките си и реваншистки действия спрямо партиите.

Накрая – искам да благодаря на медиите, специално на местните – затова, че през каквито и кризи да минават обществото и държавата ни, те запазиха чиста средата си на посредник между политиците и гражданите.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичките БСПрски мотики приличат на Курнелка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: