Лятното кино в Стамболийски с нова визия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:35 / 22.11.2022
1226
След започналите ремонтни дейности в лятното кино на Стамболийски, всеки вече може да види каква ще е новата му визия. Кметът Георги Мараджиев лично следи на място как се извършва ремонтът, а днес изпрати на терен и зам.-кмета Любомир Марков, ръководителят на дирекцията по устройство на територията Мая Петкова и главния инженер Ева Павлова.

Дейностите продължават, докато времето позволява, а по повод този ремонт, ето какво каза градоначалникът:

"Филмите са нещо много хубаво, но да ги гледаш в кината. Не в парламента. Това е бившето лятно кино на Стамболийски! Беше се превърнало в една дупка! Без стопанин години наред. Ето как изглежда сега. Ремонтът включва гишето за билети отпред, където ще има и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерти и представления. Основно ще бъде ремонтирана и самата сцена, която ще бъде облечена с подходяща настилка, за да се ползва за танцови спектакли. Ще оставим двата входа за вход и изход. Фасадата на киното също ще бъде ремонтирана, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки. Ще има обособени специални места за прожекторите и за два пулта за озвучаване и за осветлението. Ще бъде направена и нова тоалетна към сградата. Работи се и в събота и неделя. Ще бъде готово за лятото, когато ще го открием с концерт на наши музиканти от Стамболийски. Дадохме живот на още една разрушена от безстопанственост сграда. Всичко, което правим с моя екип е не за днес, не за утре, а за поколения напред. А най голямото удовлетворение за мен ще бъде, когато моите внучки ходят на театър или кино по един нов площад, с едно ново читалище и седнали на някой ред, гледат екрана, и там някъде виждат един човек, който не е искал да остави диря след себе си. А просто е работил! И е променил правилата! За тези, които ще дойдат след нас!“

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).