ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Лазар Колев: Ако има правосъдие, трябва да бъда оправдан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 07.06.2011Коментари (1)2084
Единственият обвиняем за убийството на сестрите Белнейски 31-годишният Лазар Колев отказа да отговаря на въпросите на прокуратурата и на Съдебния състав за фактологията на събраните доказателства срещу него. На днешното заседание той заяви, че не е убил сестрите Белнейски, не ги е познавал и няма нищо общо с тях. Според него целият процес и разследването са водени тенденциозно, преднамерено и са извършени много нарушения от страна на следователя Веселин Мартински. По думите му на защитата му са отказани важни за делото доказателствени искания.

В днешното съдебно заседание Колев пожела само да даде обяснение за фактите на доказателствената съвкупност по случая. Невинен съм и ако има правосъдие трябва да бъда оправдан, заяви пред магистратите Лазар Колев. Може да не съм бил от най-примерните граждани на България, но категорично заявявам, че не съм убил сестрите Белнейски и нямам нищо общо с престъпленията, в които съм обвинен, допълни той.

Спокойно мога да погледна родителите в очите и да им кажа, че не съм убиецът на децата им, заяви Колев. Делото има за цел да бъде осъдена една удобна изкупителна жертва като мен. Не е ли престъпление, когато обвиняваш един невинен човек, да се явиш пиян на предявяване на материалите по делото, както беше следователят Мартински", каза още Лазар Колев. По думите му това може да бъде потвърдено от охраната и адвокатите.

След обяснението му държавното обвинение в лицето на прокурор Димитрия Ганчева посочи, че подържа обвиненията, така както са изведени в обвинителния акт. Обвинението се потвърди от всички събрани доказателства, като не са налице такива, които да го разколебават, категорична бе прокурор Ганчева. Според нея обясненията на Лазар Колев са крайно неубедителни и са напаснати с доказателствата, събрани по делото.

За мен е гордост, че престъпникът плюе по мен, значи добре съм си свършил работата, коментира пред медиите следователят по делото "Белнейски" Веселин Мартински. Той бе категоричен, че Лазар Колев е виновен, но съдът ще прецени дали е така. Вероятно и аз имам пропуски в разследването, но след като се произнесе съда, ще направя анализ кои са те, коментира още Мартински.

Източник: Дарик Радио



Още по темата: общо новини по темата: 222
01.02.2024 »
16.06.2021 »
13.10.2019 »
06.08.2018 »
07.02.2018 »
25.08.2016 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Към адвокатите Марковски и Син:Моите уважения към Марковски-Старши за случаите, когато е защитавал справедлива кауза!Наистина нашето правосъдие съди с двоен аршин на принципа "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони", или както казваше покойният проф. Марко Семов: "Справедливостта у нас понякога винаги тържествува".Имаше много "изкупителни жертви" и "съдебни грешки" преди 10 ноември (фрапиращ е случаят "Ваньо Александров" с адвокат Рени Цанова), има ги и сега. Но в случая "Сестрите Белнейски - Лазар Колев" няма грешка - виновен е отвсякъде (доказано по категоричен начин с ДНК (преди всички други улики), извлечена от биологичните материали, които той е оставил по момичетата и не е могъл да заличи. Но не само той е виновен - това, че той прикрива съучастниците си, надявайки се на тяхната "височайша" подкрепа, си е за негова сметка. А това, че имало известни пропуски (но не и съществени нарушения) в разследването, не променя по никакъв начин фактическата обстановка и не оборва безспорните доказателства - Марковски и Син отлично знаят това и дават напразни надежди на "невинното ангелче" Лазар Колев, който пледира "невинен", "не е убил сестрите Белнейски и нямал нищо общо с престъпленията, в които е обвинен, спокойно можел да гледа родителите в очите и да им каже, че не бил убиецът на децата им". Вярно е и друго - че сестрите също не са били ангелчета и "забежките" им с "батковци" и "чичковци" са предхождали фаталния им край, но никой няма право да отнема човешки живот, пък бил той на стойностен или пропаднал човек. За това си има висш съдник, който стои над всички земни твари...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: