Koмисия от ОбС инспектира екозaвода край Шишманци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:03 / 29.05.2007
2706
Пет членна комисия от общински съветници в състав председателят на ВМРО - Пловдив Лидия Учкунова, Тодор Кръстев от БСП, общинския съветник от ДПС Инан Алиев, Стоянка Димитрова от НДСВ и Стоянка Багрянова - ОДС инспектираха днес строящият се завод за преработка на твърди битови отпадъци край Шишманци. Те се срещнаха с адвокатът на екозавода Георги Колев и заедно инспектираха как върви работата по реализирането на проекта и доставката на оборудването.

Според Георги Колев, в близките дни се чака се решение от Министерството на финансите за допълнително осигуряване на средства в размер на 5,1 милиона лева за довършителни работи - за строителството на двете халета на завода и за котлованите.

До тук са осигурени приблизително около 15 милиона лева, от които са усвоени за строителни дейности и за оборудване близо 11 милиона. Разплащането на френската фирма доставчик "ТЕСЕМ", която осигурява оборудването на екозавода ще стане след доставянето на технологичното оборудване. В момента се извършва доставка на части от поточните линии. Общо 6 са пристигналите тирове с части. Пълното комплектоване на оборудването ще стане през месец юли.

"Оптимист съм, че заводът ще бъде пуснат през месец септември", заяви след като инспектира завода общинският съветник от ОДС Стоянка Багрянова. По-скептична прогноза направи Лидия Учкунова. Според нея, до края на тази година ще има ремонтни дейности. "За първи път посещавам завода, като първоначалните ми впечатления бяха, че нищо не е направено. Сега се убедих, че работниците полагат къртовски труд и съм оптимист, че до края на годината, ако има финансиране, съоръжението ще заработи", допълни още Учкунова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (190):
22.08.2024 Важна промяна в Екозавода в Шишманци
28.03.2024 Пълно единодушие в Общинския съвет за екозавода в Шишманци, планират рекултивация
25.03.2024 Пловдив иска европари за рекултивация на клетка 1 на депото в Шишманци
15.11.2023 12 000 лева финансова санкция е наложена на община Пловдив
20.10.2023 Общината плаща още милиони за боклука след договор с фирма на баща на общински съветник
12.09.2023 Община Пловдив прескача ОбС за спорен договор за повече пари с почистващата фирма?
Още новини от Регионални новини:
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...
Откриха паметник на капитан Петко войвода на 8 км от Пловдив
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).