ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът търси Бойко Борисов, той му затваря
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 24.06.2010Коментари (13)5204
© Plovdiv24.bg
"Пловдив е под икономическа блокада, правителството отряза над 65 милиона за втория град в страната. Симеон Дянков е твърдоглав, комуникациите с него са трудни, а с премиера - направо ужасни, за да говоря отново с тях за това, което дължат на Пловдив", заяви Славчо Атанасов пред журналисти в първия си работен ден след отпуската, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той изпрати писмо до председателя на Националното сдружение на общините, за да го покани на среща в Пловдив, на която да присъства и президентът, от когото ще търсят логистична подкрепа пред правителството.

Положението било много трудно, сякаш нарочно Пловдив бил оставен да се задъхва. След удара с ветото върху 30-милионния заем, сега той се мултиплицирал и с отказа в актуализацията на републиканския бюджет да бъдат заложени и 15-те милиона лева за тази година от сделката със софийския боклук. Според Атанасов имало някакви намерения сред правителството да отпусне някакви си 2-3 милиона в края на годината.

"Ще искам среща с всички пловдивски депутати, които трябва да работят за Пловдив. Чакам реакция по въпроса и от областния управител Иван Тотев, който беше един от двигателите на преговорите, когато Пловдив трябваше да приеме боклука на София. Като добър приятел с Дянков, се надявам да му въздейства градът да получи своето. Аз си изгълтах жабетата, когато трябваше да убеждавам пловдивчани да помогнем на София. Очаквам насреща една джентълменска позиция, а вместо това е приведена в сила поговорката "Изтъкаха платното и ритнаха кросното". Нека премиерът си спази мъжката дума", образно изрази позицията си кметът.

До замразяване на инфраструктурната програма ще доведат рестриктивните мерки спрямо Пловдив. Още утре Славчо Атанасов ще събере около себе си икономистите и отговорниците за капиталовата програма, за да я режат съобразно наличните средства. Вероятно няма да има нови булеварди, нови подлези, нито нова Опера скоро. "Вероятно това е целта на някои хора", заключи той. На среща във вторник като член на управителния съвет на Сдружението на общините с дипломатите от Европейския съюз ще привлече вниманието им към проблемите на Пловдив.

"Господин Атанасов, защо не решите проблемите директно с премиера, обадете се на него. Даде мъжка дума - чрез вас и пред всички пловдивчани, няма да се отметне от нея. Той е човекът, който ще реши проблема, а не президентът", попита репортерът на Plovdiv24.bg.

"Да му се обадя ли? Знаете ли колко пъти съм го търсил, вече не ми отговаря. Ето, пред вас ще го потърся", отговори Атанасов и веднага набра номера на Бойко Борисов. Подържа го до ухото си и после го подаде на репортера: "Ето, чуйте, говорете вие с него, питайте го", предложи градоначалникът.

Дълго отсрещната страна даваше сигнал свободно, а после изведнъж се изписа текстът "Абонатът е зает".


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
ПОСО4ЕТЕ КМЕТ ,КОЙТО ДЪРЖАЛ ПОВЕ4Е НА Пловдив. Когато го загубете , тогава ли 6те оцените. Опитайте се да гледате трезно на не6тата
+2
 
 
Всеки има по някой досадник в листата си с контакти, на когото да ти е кеф да му затвориш телефона. Има хора, с които не можеш да проведеш смислен разговор, дори и да положиш максимални усилия. А по някакво съвпадение досадниците обикновено говорят за пари в неподходящ момент или цел..... Дали пък грешката не е в нашия кмет и коалиционните му партньори от БСП? Кой е луд да предостави пари на комунистите в момент на криза, че и да ги изплаща градът дълги години? ;)) Неподходящи хора, неподходящо време и ненужни харчове - мисля, че са прави да не искат да разговарят с кмета.
+1
 
 
тоя кмет е луд!!!!! да отива да се лекува незабавно!
+4
 
 
Кметчето ни пак проплака..За жалост вече славчо няма и грам полезен ход за града ни. Така си е послал, че е гонен отвсякъде. Докато другите големи общини работят и печелят пари от европроекти и собствени приходи нашия тук се надява единствено на държавни следства. Само за сведение софийската кметица няма толкова заместници колкото славчо. огромния и раздут щат на община Пловдив не можа за три години един европроект да спечели, една синя зона в града да направи и ако нещо все пак в тоя град върви то се дължи на желанието бизнеса все още да работи тук.определено от година насам кмета атанасов е вреден за града ни и най доброто което може да направи е да се откаже от стола си. Този човек не можа да надскочи нивото си на районен кмет, както не можа и да се отърси от нещастната симбиоза на кмет с партийни пристрастия. Именно тия му партийни пристрастия , както и тъпоумието да не върви със силните на деня доведоха дотам, че държавната власт му обърна гръб. Защо след като е на ти с президента не иде при него и да се оплаква. Нали му беше придворното пале при визитите по чужбина. Защо не търси помощ от градовете, с които безполезно ни побратими. От тоя вой, който сега надава никаАква полза няма да има и ще стане само за смях. Лично мое мнение е, че славчо работи най добре, когато е в отпуска и колкото по рано се измете заедно с нещастната партийка от града ни толкова по добре за Пловдив
+1
 
 
И двамата са тапаци.Ама Бойко по-малко!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Лято 2024
"Уроците на Блага" с Кристален глобус
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: