Кметът на Асеновград – с отрицателен PCR тест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:55 / 20.10.2020
2460
Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев си направи изследване за коронавирус в новата лаборатория към общинската болница. Резултатът от PCR теста на градоначалника е отрицателен. Повод за направено изследване е новосъздаденото звено за тестване на COVID проби. Градоначалникът посочи, че не е имал симптоми. Решил е да направи теста предвид засилващата се заболеваемост в страната. "Имам доверие на медицинския персонал, който обслужва лабораторията. Исках да съм един от първите пациенти на звеното, а и като ръководител да покажа, че трябва да сме отговорни пред себе си и пред другите“, написа в профила си във Facebook доктор Грудев. Той обясни, че спазва противоепидемичните мерки и призова асеновградчани да последват примера му.

Пред БНТ кметът припомни, че община Асеновград е изпреварила ситуацията с разпространението на коронавируса в града, предвид факта, че специалното COVID отделение бе готово много преди повишаване броя на заболелите. То е сериозна придобивка за асеновградчани. За изграждането му бяха отделени 290 000 лева по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет. "Със създаването на сертифицираната лаборатория за изследване на COVID-19 затворихме цикъла и така няма нужда жителите на общината да пътуват до Пловдив нито за изследване, нито за хоспитализация. Нашата общинска болница е една от малкото в България, които се самоиздържат. Винаги при необходимост общината е готова да подпомогне лечебното заведение“, заяви доктор Грудев. Той припомни, че са издадени строги заповеди, касаещи мерките в училища, театри, кина. "Хората, които отговарят за тези структури трябва да носят и отговорността.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17028):
09.05.2024 COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
09.05.2024 Младежи събират пари за съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).