ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на Асеновград награди майстори винари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 31.01.2022Коментари (0)1057
Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев награди майсторите винари днес. Минути преди да обяви кои са най-добрите винопроизводители за реколта 2021 г., градоначалникът поздрави всички присъстващи с предстоящият празник Трифон Зарезан“.

"Традиционен празник за община Асеновград е Трифон Зарезан. На този ден ние се молим на Свети Трифон да дари с плодородие нашите земи, да родят здраво и хубаво грозде и нашите съграждани да произведат божественият еликсир, който всички ние с добри приятели и верни другари пием. Днес е 30 годишнината от началото на конкурса за най-добро домашно вино. Днес поканихме всички победители до сега, които естествено имат възможност да се отзоват, да ги почетем. Безпристрастното и професионално подготвено жури определи най-добрия винопроизводител за тази година. Всички производители на домашно вино допринасят и разнасят славата на нашата община, като община на лозари, винари и с това сме прочути в цяла България, а защо не и в цяла Европа. Благодаря за това че се отзовахте, благодаря на всички, които участваха в таз годишния конкурс. Всеки финалисти ще бъдат почетени и номинирани и догодина тези, които сега не успяха да спечелят ги каня и приканвам да опитат отново. Смятам, че догодина ще успеят. Честит празник на всички“.

Журито допусна до финала 17 вина. Отличен като най-добрият винар в 30-ия конкурс за "Най-добро домашно вино, реколта 2021“ в Асеновград тази година е Любослав Ангелов с вино сорт Каберне Совиньон . Неговото производство спечели в надпреварата сред 70 вина. Любослав е асеновгардчанин, а винопроизводството му е хоби. Освен кметът Грудев, награди връчваха също заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров и председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев. Найден Найдев от Асеновград пък се нареди на второто място с Каберне Фран Х Мавруд. Трети във виненото състезание стана асеновградчанинът Димитър Вълчев с Мавруд. Победител в категорията "най-добро розе“ Николай Ангелов от с. Червен с вино Рубин - Розе. Ангел Драганов от с. Крумово с Мавруд зае първата позиция в категорията "Производител от населено място извън община Асеновград“.

Второ и трето място тук е за Петко Прокопиев от Пловдив с Гренаш Ноар – розе и Рубин. С наградата "Изкуствено ароматизирани вина (Пелини) бе отличен Николай Ангелов от с. Червен. С наградата "Най-млад участник“ бе удостоен Любослав Ангелов на 30 г. от Асеновград, тя се връчва традиционно от "Ротари клуб“. Ресторант "Асеновец“ в Асеновград също традиционно връчва буре на "Най-възрастния винар“. Тази година това е Ангел Драганов на 63 г. от с. Крумово. Специалната награда "Никола Македонски“ на община Асеновград за "Най-добър домашен мавруд“ бе връчена на Димитър Вълчев от Асеновград. Всички майстори, достигнали до финала на конкурса, получиха грамоти и специални бъклици.

Ето кои бяха членовете на дегустационната комисия за конкурса за най-добро домашно вино реколта 2021г. – инж. Тодорка Стойчева – началник отдел на изпълнителна агенция по лозата и виното регионално звено Пловдив; инж. Георги Чорбаджаков – технолог; Гергана Царева – експерт спиртни напитки; инж. Георги Георгиев – технолог във "Винзавод“ АД в Асеновград; инж. Петър Бошнаков - технолог във "Винзавод“ АД в гр. Асеновград и Никола Кирков – представител на община Асеновград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: