ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Камикадзето от магистрала "Тракия" сe заключи от срам
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 24.09.2013Коментари (2)5870
© btv
Камикадзето от магистрала "Тракия" доброволно стои под домашен арест. 57-годишният Валери Върбанов, който в петък вечер 20 минути летя в насрещното, се е заключил в дома си в Хисар и не иска да си подаде носа навън. По телефона Борислав Върбанов, баща на шофьора, обяви, че синът му си е вкъщи, но не желае да вижда никого. Валери отказа дори да говори по GSM-a. 

"Терсене му е от всичко, което се случи", обясни лаконично възрастният Върбанов и хлопна слушалката. 

В неделя семейството на Валери лансира версията, че причина за екшъна на "Тракия" е мистериозна стопаджийка, която е "зомбирала" и обрала шофьора на цистерната. Засега лекарите не са открили доказателства, че Валери е бил упоен.

Валери Върбанов няма симптоми за инсулт или друго тежко състояние, съобщиха от Военна болница в Пловдив. Шофьорът е бил на преглед там малко след 17 ч в неделя. Сестра му Пепи разказа, че когато го освободили от полицията в Пазарджик в събота, брат й бил неадекватен и се оплаквал от световъртеж. Притеснени, че е направил инсулт, синът му Борислав и негов приятел хукнали към Пловдив. Обикаляли болниците под тепетата цял следобед. Първоначално отишли в спешното на УМБАЛ "Свети Георги", където Вальо бил прегледан, но тъй като нямало нищо обезпокоително, не го приели в специализирано отделение. След това обаче, за да потърсят второ мнение, синът Борислав и приятелят му го закарали във Военна болница.

Прегледан е от дежурния невролог, обясни и.д. директорът на клиниката д-р Даниел Пранджев. Колежката му е направила обстоен преглед и не е намерила обезпокоителни симптоми. 

"Ако имаше дори най-малки съмнения за инсулт, щяхме да го хоспитализираме, но той е бил добре", обясни д-р Пранджев. 

По думите му Валери е прегледан без лични документи, тъй като обяснил, че са му били откраднати. Пред невроложката разказал, че в петък вечерта, преди да влезе в насрещното на АМ "Тракия, е качил жена на стоп, която го помолила да й купи кафе. Той слязъл да купи освежаващата напитка, като взел само за нея, тъй като си имал цял термос в кабината на камиона. След като се върнал, двамата пили кафе и след това изпаднал в неадекватно състояние, нямал спомени какво му се е случило. 

"Пациентът определено е търсел възможност да му бъде направено изследване за опиати или други психотропни вещества", каза д-р Пранджев. 

По думите му обаче в медицинското заведение не се правят такива тестове. От Пловдив Валери, синът му и приятелят се прибрали в Хисаря, където шофьорът се заключил вкъщи. Според съседите Върбанов е спокоен и добър човек. Не бил особено контактен, но пък никой не е чул нещо лошо за него. Живее с родителите си, откакто се е развел жена си. Бившата му съпруга работела в Гърция, а децата им са в Хисаря при баща си. Разделени са от много години, така че й дума не може да става, че обтегнати отношения с нея може да имат връзка с инцидента на магистралата, казаха комшиите.

Версията, че семеен скандал е накарал Валери да обезумее, лансираха от пазарджишката полиция. Когато прибрали неадекватния шофьор след 40 км рейд в насрещното в петък вечер, той оправдал безумството си именно с лична драма.

Роднините на шофьора също са убедени, че Вальо няма никакви лични проблеми, които по някакъв начин до го изведат от релси.

Напротив - бил щастлив с децата си. Синът му Борислав е по-малкият и все още не е семеен. Дъщеря му Силвия пък отскоро имала съпруг, за когото била щастливо омъжена. Вкъщи с родителите му също всичко било наред. Георги Мишев, бивш директор на училището в курортното градче, сподели че познава добре семейство Върбанови. Били спокойни и дружелюбни хора. Валери си отгледал децата, на които Мишев преподавал. И синът, и дъщерята били кротки и възпитани и никога не се е чуло да имат някакви проблеми.



Източник: в. "Стандарт"


Още по темата: общо новини по темата: 7
19.11.2013 »
04.11.2013 »
25.10.2013 »
26.09.2013 »
25.09.2013 »
23.09.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тая мистична стопаджийка, според други медии е взета "на стоп", между Пазарджик и Пловдив хаах, там гъмжи от обикновени "стопаджийки" и то през нощта. Да си признава шофьра, че си е качил жрица на любовта и че му е взела акъла до таква степен, че е объркал табелите на магистралата и да не се прави на луд повече.
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 24.09.2013 г.
+3
 
 
Да прави курбан, че всичко е минало благополучно и да покани всички.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: