ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Изпълнена е петата клетка на депото за отпадъци в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 21.06.2008Коментари (0)1110
Изпълнени са строително-монтажните работи по изграждането на петата клетка на Регионалното депо за твърди битови отпадъци на община Карлово. Обектът, чиято стойност бе 2.5 млн. лв., се финансира с целева субсидия за капиталови разходи на обща стойност 17.559 млн. лв. Решението бе взето от Министерския съвет на 23 октомври 2006 г. Тогава бяха одобрени допълнителните бюджетни кредити по централния бюджет за предоставяне на целеви трансфер на община Карлово за 2006 г. Основна причина за правителственото решение бяха поетите ангажименти от бившите кметове на общините Пловдив и Карлово д-р Иван Чомаков и д-р Емил Кабаиванов за извозване на софийските бали с боклук. С целевата субсидия бяха финансирани общо 11 мащабни инфраструктурни обекта в община Карлово.

Важен за община Карлово инфраструктурен обект е реконструкцията на ул. "Теофан Райнов" и участък от околовръстния път. Тяхната реконструкция започна през 2007 г. и след зимния период бе възобновена на 24 март тази година.

Договорът за изпълнение е сключен с фирма "Пътстрой пътища" ЕООД, чийто приемник вече е "Интегрирани пътни системи". Обектът е инженеринг на обща стойност над 2.150 млн. лв. В рамките на първия етап от ремонта на ул. "Теофан Райнов" е извършена пълна смяна на бордюрите, положено е изцяло ново асфалтово покритие, оформено е ново пътно кръстовище с ул. "Дъбенско шосе". Предстои официалното откриване на обекта.

От 16 юни започна реализация на втория етап - рехабилитация на участък от ул. "Генерал Карцов" - от кръстовището с ул. "Тодор Каблешков" в посока изхода на Карлово за София. Условието е да се изпълнят подготвителните мероприятия за началото на строителните действия. Предстои подмяна на паважната настилка с асфалтово покритие.

С целевите средства се финансират подмяна на водопровод и ремонт на асфалтови настилки по ул. "Ген. Заимов" на стойност 630 хил. лв. Средствата са разходени освен за подмяна на водопровод и за полагане на газопровод. През 2008 г. е извършена допълнителна реконструкция на пътното платно, чиято обща дължина е около 800 м.

Реализацията на обект "Благоустрояване на квартал 103, урегулиран поземлен имот VII - групово и жилищно строителство - Карлово - инженеринг" ще продължи след влизане в сила на определението на съда за прекратяване на делото по обжалваната от жители на квартала заповед на кмета за изменение на Подробния устройствен план - План за регулация на кв. 103, Карлово. Целта е цялостно благоустрояване на района с решаване на голяма част от проблемите на хората - паркиране и гариране, създаване на подходящи места за отдих и спорт за деца и възрастни. През 2008г. се е наложило повторно укрепване на новоизградена спортна площадка в квартала, която е била построена без съгласувани проекти, каза зам.-кметът по строителството в община Карлово. Дейностите включват ремонт на съществуващи бордюри и полагане на нови, изпълнение на нови улични настилки, ремонт на съществуващи тротоарни настилки и изпълнение на нови, изпълнение и оформяне на зелената система в квартала, изпълнение на детски и спортни площадки, кътове за отдих и др., ремонт на вертикална и хоризонтална маркировка във връзка с организацията на движението, геодезическо заснемане и екзекутивна документация за изпълнените подземни и надземни строително-монтажни работи. Проектант и изпълнител е фирма "Инжстрой инвест" ООД, Пловдив. Стойността на обекта е 1.792 млн. лв., като до момента са усвоени 1. 380 млн. лева.

Инженерингов е и обектът за реконструкция на път II-64 до главен път I-6 като неговата стойност е за над 1.016 млн. лв. Чрез пътя се покрива транспортната връзка от Пловдив за Бургас през Карлово. Обектът е довършен, но предстои втора реконструкция заради ниското ниво на дъждоприемните шахти и заради належащо повдигане на бордюрите над асфалтовото покритие, каза инж. Евгени Доралийски, зам.-кмет по строителството в община Карлово. Изпълнител е "Пътстрой пътища" ЕООД. Фирмата работи и по реконструкцията на главен път I-6 (Сопот - ул. "Ген. Карцов" - бул. "Освобождение" - село Васил Левски). Обектът е инженерингов и е на стойност 2.16 млн. лв. Пътят е изпълнен частично, като строителните дейности ще продължат, уточни инж. Доралийски.
Пред финализиране са строителните дейности по благоустрояване на карловския квартал "Запад"
Изпълнител е фирма "Тонива - И.В.Т." ЕООД. В квартала се изпълняват вертикална планировка и благоустрояване - инженеринг на стойност 1.681 млн. лв. Средствата се усвояват на два етапа.

Благоустрояването обхваща и околоблоковите пространства. Основните дейности са: оформяне на вертикалната планировка, благоустрояване, изграждане на алеи, тротоари, зони за отдих, паркинги; реализира се обходен път, който свързва от запад квартала с централната градска територия; детски площадки и др. "Вероятно ще са необходими допълнителни средства за цялостното довършване на квартала и той да добие облика, който заслужава", каза Евгени Доралийски. Освен тези дейности се изпълняват още: ремонт на съществуващи бордюри и полагане на нови; изпълнение на нови улични настилки; ремонт на съществуващи тротоарни настилки и изпълнение на нови; изпълнение на ел. мрежа и улично осветление; изпълнение и оформяне на зелената система в квартала; ремонт на вертикална и хоризонтална маркировка във връзка с организацията на движението. Напълно завършена е парковата зона до СОУ "Христо Проданов", където са оформени цветни алеи, две нови детски площадки, пейки, бордюри, ново ел. осветление и др.
През 2008 г. ще продължи реконструкцията на ул. "Ген. Гурко" и ул. "Водопад", съобщи зам.-кметът Евгени Доралийски. Договорът за двата обекта е на обща стойност 1.579 млн. лв. За реконструкцията на ул. "Ген. Гурко" до момента са изразходвани 1.485 млн. лв. Средствата, които остават за ул. "Водопад", са недостатъчни, счита зам.-кметът. С тях може да се възстанови настилката и да бъде включен водопроводът, сочат експертните разчети.

Строително-ремонтните дейности по канализационната мрежа на карловското село Дъбене започнаха през 2006 г. и са на обща стойност 1.74 млн. лв. Със средствата е довършен главният канализационен колектор, както и са изградени разпределителни входове и вторичната разпределителна мрежа. Изпълнител е фирма "Хидроинжект" ЕООД. Дейностите по обекта са почти приключени, уточниха от община Карлово.

За втория етап от санирането на нерегламентирани сметища на територията на община Карлово правителството отпусна 630 хил. лв. Предепонирането им включва: разкриване и пробутване на отпадъците от всяка площадка с булдозер, товаренето им с фадрома и транспортирането им до депото за твърди битови отпадъци на община Карлово. След санирането площадките да се залесяват с бързорастящи дървесни видове с цел опазването им от повторно замърсяване.

Извън целевите средства, отпуснати с решение на правителството, в бюджета на община Карлово за 2008 г. са предвидени близо 3.5 млн. лв. за изпълнение на строителни дейности за изграждане на градската Пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ). До момента са вложени 1.5 млн. лв. Обектът е на обща стойност 21 млн. лв., които ще бъдат усвоени най-късно до 2010 г.

Източник: в. "Строителство Градът"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: