ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Инициативен комитет издига общинския съветник Владимир Маринов като независим кандидат за кмет на "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 18.07.2011Коментари (3)7780
©
"Общината ни не се управлява, оставена е на свободно падане. Искам това да спре, "Родопи" да се развива, а хората да имат избор. Да, сегашният кмет Йордан Шишков ще бъде мой опонент, но това не значи, че се дистанцирам от БСП", казва сегашният общински съветник от левицата в "Родопи"

Инициативен комитет издига общинския съветник от община "Родопи" Владимир Маринов като независим кандидат за кмет. Кметове на селища от "Родопи", общински съветници, бизнесмени, лекари, юристи го подкрепят в битката за местния вот в "Родопи" наесен. Владимир Маринов обяви решението си в пресклуба на БТА днес. Ще разчитам на хората, с които се познаваме и сме работили досега, на мои съмишленици - основна част, партийни другари, които виждат какво се случва с БСП в община "Родопи". Ще разчитам на кметовете на селища в "Родопи", тук са кметовете на Брестовица и на Оризаре, общинската съветничка Антоанета Стоянова, Боряна Бръскова - също общински съветник и кандидат за кмет в Цалапица, Рангел Станев - председател на организацията на БСП в Храбрино. Тук е бившият зам.-кмет на "Родопи" Рангел Портев, изтъкнатият уролог д-р Жан Читалов, юриста Георги Камулджиев, представителите на бизнеса Данко Георгиев и Ваня Козарева, посочи Владимир Маринов. Подкрепа за независимия кандидат за кмет обяви, че дава и общинската организация на ВМРО-НИЕ в "Родопи".

Владимир Маринов припомни, че още на 19 май т.г той заяви, че ще участва в изборите, но е изчаквал решението на партията си БСП. На общинската конференция на 25 юни организацията след резултат 44 на 28 в полза на Шишков номинира сегашния кмет.

"Общината ни практически не се управлява и е оставена на свободно падане - факт, две години "Родопи" се управлява без бюджет, а това означава и без отчет. Искам това да спре. А до момента се издигат кандидатури на добре познати хора в "Родопи", които са свързани с това управление в общината - като на кмета Йордан Шишков, на председателя на ОбС Георги Цанков, хора, които си хвърлят кал взаимно, разчитайки, че така истината ще бъде скрита", посочи Владимир Маринов.
Той е категоричен, че "Родопи" като община има голям потенциал и това може и трябва да се използва. "Въпреки, че според кмета Шишков към момента общината има 8 млн.лв. задължения, а според опозицията - 14 млн.лв. задължения. Аз, независимо, че съм общински съветник, не знам къде е истината, защото тази информация ни се отказва", каза още Владимир Маринов.
Той беше категоричен, че като кандидат за кмет ще работи за развитието на общината в няколко направления - като земеделието, тъй като общината до този момент не е създала условия земеделските производители да се чувстват по-добре и вместо на контролирани от търговски фирми тържища да продават на тържища на самите производители. Маринов посочи като приоритет развитието на спорта, за да останат младите хора в общината и даде пример с построения от него стадион в Брестник, където той самият живее. Той се обяви за това кметовете на населени места да имат повече правомощия за пряко участие в местното самоуправление, а не просто да изпълняват решенията на една централна администрация и даде пример с такава практика във Велико Търново. Владимир Маринов беше категоричен, че трябва да се направи паспортизация на общинските имоти, защото такава сега нямало, а това създавало възможността да се източват средства. Той обяви като приоритет и привличането на пари по европейски програми.

"Нашата цел е да спечелим изборите, за да влезе и община "Родопи" в Европа. Защото тя сега нее е там", посочи кандидатът за кмет.
Няма да напускам БСП. Но, да - аз ще бъда опонент на Йордан Шишков и ще се боря с всички възможни средства той да не бъде кмет на общината. Това обаче не означава, че аз се дистанцирам от моята партия", декларира Владимир Маринов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Уважаеми г-н Маринов, как ще обясните това, че сте дългогодишен член на БСП и видиш ли сега точно преди изборите "сте казали истината в очите" и за това са ви изгонили...? ...и изведнъж вашият приятел и съпартиец Йордан Шишков Ви става опонент? Нали знаете на това обяснение кой ще повярва? С уважение, Иванов
+1
 
 
Нормално човека да си издигне кандидатурата!Омразна ни с този кмет пияница!Има хора и хора-независимо от партиите им или коалициите. Въпросът е бъдещият кмет да е доказан мениджър, а не само говорител на глупости и врели-некипели!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: