Глобиха читалище в Пловдивско заради липса на паник брави

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
09:55 / 02.02.2020
5957
Народно читалище "Съединение“, което се намира на площад "Съединение“ в град Съединение, отнесе 200 лева глоба, наложена от пловдивската пожарна заради липса на специални "антипаник“ брави.

Служители на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ посетили читалището на 11 юли м.г. При проверката било установено, че не били монтирани брави тип "антипаник“ на вратите на зрителната зала на обекта, с капацитет от 222 седящи места, които врати (изходи) служат за евакуация. Въз основа на констатациите, един месец по-късно бил съставен акт по закона за МВР, спрямо правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обекти. По-късно било издадено и обжалваното наказателно постановление.

Пред съда от ръководството на читалището заявили, че сградата на читалището е общинска собственост, средствата с които разполагат като самостоятелно юридическо лице са ограничени, не могат да осигурят поддръжката на такава голяма сграда, залата се използва не повече от 3-4 пъти в годината, било е направено проучване за монтиране на "антипаник“ брави, сумата за същите не е могла да бъде отделена като разход.

Въпреки това магистратите потвърдили глобата. Според Закона за министерството на вътрешните за процесното нарушение е предвидено административно наказание – глоба в размер от 200 лева до 2000 лева. В случая и наказанието е определено в минимален размер, а именно – 200 лева.

Решението подлежи на обжалван пред административния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).