ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Депутати и кметове засадиха 50 фиданки в Цалапица, две училища в "Родопи" получиха дарение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 16.04.2020Коментари (1)2340
Кметът на Община "Родопи" Павел Михайлов и  неговият заместник Владимир Маринов поставиха началото на залесителна акция в Цалапица, като лично засадиха част от 50 броя дръвчета – ясен , явор, черен дъб и специален парков вид, подходящ за използване от пчелни ферми. Инициативата е на кмета на селото Ивайло Данаилов, а специално за събитието пристигнаха и народните представители от Коалиция  "БСП за България" д-р Георги Йорданов и Димитър Аргиров.

С лопати всички напълниха предварително изкопаната дупка, след което  трамбоваха мястото и го оформиха .

"Идеята е да засадим 50 дървета и така да създадем зелена площ, която да се  превърне в оживено място за отдих.  Надявам се мястото да стане желано от жителите на селото. В Цалапица има много  деца и млади хора, които ще го посещават", обясни кметът Ивайло Данаилов. Вече са оформени  паркови алеи, поставени са кошчета, а със средства от общинския бюджет ще бъде изградено осветление.

Мястото е било изоставено повече от 30 години. Само до преди няколко месеца площта от 6 декара  била обрасла с бурени. Ивайло Данаилов, който е и най-младият кмет в община "Родопи" решил  то да бъде разчистено и да се обособи като нова паркова зона в Цалапица.

Кметът на община "Родопи" определи инициативата като екологична, но и като човешка. "Когато сме последователни, когато се грижим и даваме от себе си, тогава има смисъл и от нашия живот- да садиш дървета, да създаваш комфорт и уют", коментира Павел Михайлов.

Заместник-кметът Владимир Маринов смята, че подобни  инициативи провокират да бъдем по-активни, затова  акциите по озеленява на парковете в населените места в общината ще продължават. " Ще се радвам, когато минавате от време навреме оттук  да ги поливате тези дървета, защото засаждането е важно, но грижата след това  е още по-важна. Така че, разчитам  на жителите на Цалапица. Надявам се, че след време това ще покаже, че ние действително сме един добър екип", каза Владо Маринов.

По време на залесителната акция  две училища  в община "Родопи" бяха изненадани с подарък. Учебните  заведения в селата Цалапица и Ягодово получиха по един брой лаптоп за нуждите на въведеното онлайн обучение. Техниката е дарение от Парламентарната група на "БСП за България"  и беше връчена от депутата д-р Георги Йорданов.

“Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование. Липсата на подходящи устройства е сериозен проблем в голяма част от селата и в училищата с концентрация на уязвими групи. Това възпрепятства качественото обучение на децата, въпреки усилията на учители и образователни медиатори", коментира д-р Йорданов. Той обясни, че в цялата страна ще бъдат раздадени общо 44 лаптопа на стойност  50 хиляди лева.

Благороден жест към жителите на община "Родопи" прави и лидерът на партията Корнелия Нинова, която със собствени средства ще осигури козунаци на 300 самотни и хора с нужда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.04.2020 г.
0
 
 
Тоя с голямата глава заместник кмет ли е , че все пред Михайлов.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: