ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Дадоха старт на проект за реконструкция на пътя Асеновград - Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:55 / 02.06.2011Коментари (14)6013
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен
Плевнелиев направи символична копка на проект за реконструкция на пътя
Асеновград - Смолян. Негови асистенти бяха Сергей Михалев, председател
на УС на АПИ и областните управители на Пловдив и Смолян Иван Тотев и Стефан Стайков. На церемонията присъстваха кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, заместник-кметът на Смолян, кметове на населени места, през които минава пътната отсечка. Тя е с дължина 48,606 км, общата стойност на проекта е 19 197 179 лева осигурени чрез заем от Европейска инвестиционна банка - 65% и Републиканския бюджет - 35%.
На този път е целият потенциал за туризъм и всичко, което
Родопите могат да предложат като едно прекрасно място, заяви при
откриването Росен Плевнелиев. Според него този проект е част от
визията на правителството за пътна връзка за скоростно преминаване през Родопите в посока Гърция, този път е единствената връзка на Смолян с централна България. На този път са едни от най-значимите туристически обекти в района - Асеновата крепост, Чудните мостове, целият потенциал за туризъм - Пампорово и всичко, което Родопите могат да предложат, коментира министър Росен Плевнелиев. Той подчерта, че "вина" за реализирането на проекта имат областните управители на Пловдив и Смолян, които по думите му "по два пъти на седмица бяха в МС, за да напомнят за него". Това е само началото и голямата визия на това правителство е скоростното преминаване в посока Гърция през Родопите, каза министърът. Този път е втори клас и през следващите два месеца кабинетът ще прави първа копка и рязане на ленти не на магистрали, а на пътища от втори и трети клас - 2 800 км републиканска мрежа, които по думите на Плевнелиев са 15 на сто от пътищата на България. Най-важните пътища на регионите стартират своята рехабилитация, допълни той. ОП "Регионално развитие" предоставя големи възможности и отличник в това отношение е кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев с 5 спечелени проекта, подчерта министър Росен Плевнелиев.

Надявам се, че тази рехабилитация е първата стъпка от голямата крачка за изграждането на скоростния път Пловдив - Рудозем, с което се осъществява директната връзка за Гърция и Бяло море, каза Иван Тотев. Според Стефан Стайков развитието на пътната инфраструктура е от изключително значение за икономиката и туризма и най-вече за тази дестинация. Този път влезе в европейските програми и ние след няколко години ще имаме нещо изключително важно, допълни Стайков.

С рехабилитацията на трасето ще се подобри безопасността по пътя, уточни Албен Родопманов, представител на дружеството изпълнител на обекта. По негови думи е проектирана подмяна на асфалтовата настилка с тип набита фракция, която осигурява по-добро сцепление и отводняване. В отделни участъци с обща дължина около 4 км е предвидена сериозно разширение на пътя. Проектът залага на преработване на напречните наклони на пътя, което също ще повиши безопасността на движение. Предвидени са ремонти на мостове и на трите тунела по трасето, на които ще бъде сменено осветлението.
Изпълнител на обекта е сдружение "Родопи 2-86" с водещ партньор
"Виастройинженеринг". Пътят 2-86 Асеновград-Смолян е единствената транспортна артерия, свързваща централната част на страната със Смолянска област и е част от транспортния коридор Пловдив - Смолян -Рудозем - ГКПП "Елидже"- Ксанти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-после се сетиха и за Родопчаните!
0
 
 
А сега ако направи и първа копка за ремонт на пътя Батак-Доспат,лично ще отида да му помогна...
0
 
 
Който поне веднъж е пътувал като водач по този път,знае,че приказките за 4,дори 3 ленти са пълно безумие. Дано успеят да направят повече разширения за пропускане на колоната,че ако пред теб се случи товарен камион,може да си скъсаш нервите,понеже почти няма места за изпреварване,колко е опасно пък е отделен въпрос.
0
 
 
Пътят в този си вид е строен 1939 год. от трудоваци. Това е наи-пряката връзка с Бяло море. За съжаление "съдбоносната" дата, през 1944 год. спира строителството му и го превръща само в път до Смолян. В този смисъл, представянето му, като "нова визия", на правителството, за път до Гърция, е меко казано пресилено!
+5
 
 
пътя е за разширение от край до край с една лента( да не се впускаме в мечти за 2 ленти в посока) която да си сменя посоката периодично... всико друго са предизборни пари на ветеро... или да не на ветеро ами към обръча от фирми...
+2
 
 
Този път да се укрепи, но да се направи нов, по който да минават товарните камиони, който минават транзит. Може ли през 21 век един областен център на разчита на път, който е от турско?
0
 
 
Ягодово-пловдив s16to е в окаяно с1стояние.г Гергов би трябвало да направи нещо по в1проса като толкова силна и влиятелна личност.
+3
 
 
Този проект е ПРОВАЛ, в този формат няма да се промени нищо, жалко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: