ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Абаз: Село Гелеменово е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере, а не от напоителен канал на язовир Тополница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 14.06.2007Коментари (0)2868
След редицата обвинения към "Напоителни системи" от страна на кмета на село Гелеменово, което се наводни след валежите миналата седмица, радио "Фокус" - Пазарджик потърси мнението на директора на "Напоителни системи" инж. Айдън Абаз. Ето и интервюто:

Ще сезирате ли прокуратурата за твърденията на кмета на село Гелеменово Атанаска Кръстева, че неремонтирани съоръжения на големия напоителен канал е причина за наводнението в нощта между 5 и 6 юни?

Независими експерти ще отидат да видят и ще докажат, че селото е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере и рухналото мостово съоръжение на края на селото, което е преградило пътя на водата. Затова аз смятам да сезираме прокуратурата и вече сме го направили почти.

Според заключението на експертите селото е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере и рухналото мостово съоръжение на края на селото, което е преградило пътя на водата...

Да. Това, което казвам, е безспорно. Това е крайното заключение на нашите експерти. За да стане достояние на всички, нека независими експерти да дойдат и да констатират същото, и да знае цялото население за какво става въпрос, защото ясно ние не можем да бъдем чути. В крайна сметка говорим, показваме, но хората се заблуждават. Нека независимите експерти да видят въобще дали тези твърдения имат почва, защото много е нелепо да се твърди, че това идва от язовир "Тополница". Язовирът няма нищо общо с водосборната област на Телки дере и нека да се види долу преди моста какви водни маси са минали и след моста също. Експертите веднага ще го видят и ще докажат. Не може един канал да прелее и да се скъса и да няма следи от това преливане. Колко може да прелее един канал? Може ли един преливащ канал в нормално състояние наводни такова село. Всички виждаме колко водни маси са се разлели там. Ние нямаме отношение, защото ние нямаме там изградени диги. В селото собствеността е публично общинска, а извън селото по Телки дере до село Гелеменово е публична държавна собственост. Ние извън селото имаме 700 метра диги, които стопанисваме, и те са до вливането им в река Шишка до "Макдоналдс".

Според вас има ли вероятност напоителният канал идващ от язовир "Тополница" да има известно влияние върху събитията в Гелеменово?

Не. В случая абсолютно никакво влияние не може да има и не е имало. Това е абсолютно безпочвено. Каналът започва от бент Лесичово и продължава към Пловдив. Мостът на канала, въпросното съоръжение се намира на 20 километра от Лесичово и на 3-4 километра над селото. Абсолютно неоснователни са твърденията и това, което се представя.

Въпреки всичко кметът на Гелеменово г-жа Атанаска Кръстева не се отказва от думите си и също е изпратила комисия, която да опише точно проблемните места, направен е и снимков материал.

Нека да се направи, но и да се докаже обаче. Може всичко да изложим, но трябва да се докаже от експерти, които разбират за какво става въпрос. Не може някои да застане там и да мисли. В случая тя твърди, което е неоснователно. Тя може да мисли, че е имало такова нещо, но не може да твърди, че е било така.

Според г-жа Кръстева от мостчето при река Телки дере при обилен дъжд биха се наводнили само 5-6 къщи, а не цялото село.

Аз ще я попитам защо досега няма нито един случай този канал да е прелял и да е наводнил село. Има ли такъв случай в практиката от 60-те години насам, откакто са построени тези съоръжения? Нека тя да каже има ли един случай този канал да е причина да е залял селото или някое друго село, ако има такива спомени. Това са абсолютно неоснователни неща.

В крайна сметка почистено ли беше коритото на река Телки дере?

Няма какво да коментирам. То личи. Само от снимковите материали, които се показват се вижда ясно. "Напоителни системи" няма отношение по тази част. Това е публична държавна собственост или публично общинска. Това не се води в нашите активи. Ние нямаме отношение за поддържането на тези части от коритото.



Още по темата: общо новини по темата: 101
15.08.2007 »
20.06.2007 »
19.06.2007 »
14.06.2007 »
13.06.2007 »
11.06.2007 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: