ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жестоката история на пловдивчанин, изпаднал в голяма беда
Автор: Васил Динев 13:47 / 11.04.2016Коментари (13)14968
©
Читател на Plovdiv24.bg разказа една поучителна или по-скоро жестока история:

Здравейте, пиша Ви относно новината за дядо Асен. Всъщност се казва Иван, на когото от 2 години почти всеки ден му помагам с храна, дрехи или пари.

Историята му е доста по-шокираща. Той е бивш военен пилот. Децата, които осиновява от 2-та си жена, го пребиват и гонят от вкъщи и му взимат цялото имущество и го изхвърлят на улицата. 

Премеждията му не свършват дотук. Той бива измамен от доктор, който му иска непосилна сума за байпас, за което той тегли кредит, който все още изплаща с мижавата си пенсия. Да, ама не. 

Байпас не му бива поставен! Лекарят му измъква парите и го оставя в ръцете на съдбата. В момента има гангрена на единия крак от несполучлива операция от друг некадърен лекар и затова едва ходи. 

Миналия месец цигани му крадат 100 лева остатък от пенсията, докато спи! Да не говорим за изпокраденото имущество от други цигани. А неговото имущество е няколко якета и одеяло... мога още доста да изпиша от неговата нелепа история, но не това е темата, поради която Ви пиша.

В събота беше принуден да се премести от пейката в парка, на която спи, да отиде на спирката под навес, за да не го вали дъждът. В това време явно някой много злобен човек или хора, който заслужава същата участ изтръгват пейката, на която той прекарва така или иначе времето си, и я маха от парка! И в момента той няма къде да отиде.

Искам да помоля, ако е останал някой добър човек като него, да помогне да го настаним в дом, докато се оправи. Ясно е, че в тази държава с всичко трябва да се оправяме сами, но знам, че всичко опира до финанси и той няма как да си го позволи. 

Всеки, който иска да му помогне, може да отиде на място на спирката на улица "Скопие" до магазин "Фреш маркет".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
То няма граждани да му ударят едно рамо какво е това братя!!!
+7
 
 
Държавата ни е майка за циганите и мащеха за Българи , като дядо Иван.Мижави пенсии за нашите майки и бащи,баби и дядовци , които са построили тази държава.В същото време помощи,безплатна вода,ток и жилища за пиявиците от ромски произход.Отделно да не говорим,че на тях всичко им е позволено и закона е само на хартия.Имат си и комитети , които ги закрилят и постоянно им напомнят,че имат права и могат да си разиграват коня,както искат , без да има последствия.Ето затова сме последна дупка на кавала и винаги ще бъдем.Ето затова България е мръсна дума навсякъде по света.Държава България няма , има само Родина , която скоро също ще изчезне.Ще остане само един спомен,че някога някъде сме съществували.
+3
 
 
В кой район на Пловдив се намира този човек? Може би може да се настани в старческия дом, там ще се грижат за него и ще си плаща от пенсията. Трябва някой да говори с него. Къде се намира той, коя е спирката и къде е пейката?
+5
 
 
Момче, човека има проблем. И той не е това, че няма дом! Той има малък апартамент, който от 20 години си стои на тухли. Той отначало спеше там, пикаеше в бутилки, комшиите му носиха храна и така. Но той сам не си помогна. Преди няколко години, беше доста по спретнат и не толкова стар но пак си живееше така. После се премести да спи на стълбите в същата кооперация и т.н.т. Военна пенсия не е малко, през всички години той си стоеше сам, пиеше си бири и кафета и никога не поиска нито помощ за ремонт нито за нещо друго. Обиколи всички квартални кафета, стоеше по цял ден в тях но на себе си той сам не пожела да помогне. Ако искаш да му помогнеш го убеди да отиде в Старчески дом или намери приют където ще е сред хора, ако вобще можеш да го убедиш. Успех! Научи цялата истина...
+1
 
 
Много лошо говори съдбата на този военен пилот по всяка вероятност висшист да допусне да стигне до тук! Всичко това не е станало за един ден, че да го прецакат така, човек с акъл в главата не допуска такива грешки, а още от самото начало си търси правата, така става със слабохарактерни хора зарязали всичко и се оставили по течението на живота където ги изхвърли съдбата. Предполагам, че зимата не е изкарал на тази пейка и защо не отиде в старчески дом да живее с пенсия на военен летец ще бъде като лорд там! Има нещо сбъркано и скрито за неговата участ!
+1
 
 
Ех тези циганчета как са му откраднали 100 те лв ех бе цигани цигани до къде със вас бе циганчета кой го е докарал на това положение саму взели имуществото и саго пребили от бой на тях няма обиди .това е новина
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 11.04.2016 г.
+7
 
 
Къде са социалните служби?! Има ли такива в таз държава?! Или трябва да си малоумен, за да ползваш защитено жилище?! В Германия има домове, в коите пренущуват бездомни хора. Има ли в нашата държава подобни заведения? Много въпроси, дано някой се размърда.
0
 
 
ИНСТЕТУЦИЯТА Е ИМА.КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРЕТЕ НА-МНО-ИЛИ-ДНА-.ДАНО ГО НАМЕРЯТ И МУ ПОМОГНАТ.ГАВРАТА Е ЖЕСТОКА.
+5
 
 
Боли ме като чета за такива съдби. Човекът е бил военен пилот, а такъв не може да стане всеки сопол. На моя мъж дядо му е бил военен пилот, това са страшно интелигентни, почтени и сериозни хора. Не мога да се начудя как се е стигнало до тук. Чисто юридически ми е интересно как два цървула са му взели цялото имущество, ако не им е било прехвърлено законно. Това трябва да се провери и разследва. Тези осиновените заслужават неговата съдба. Нямам повече думи. Някой има ли информация освен от подслон, от какво друго се нуждае този човек?!
+15
 
 
дано чрез вашата медия някоя институция прочете това и се самосезира да направи нещо по въпроса!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Агресия между шофьори в Пловдив
Електротранспорт в Пловдив?
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: