ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жена обясни защо е избрала Пловдив пред София и Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 29.03.2024Коментари (11)14182
© Plovdiv24.bg
Сигурно сте срещали Фейсбук страницата "Мама е богиня", откъдето можете да научите много вкусни рецепти и майчински съвети. 

Този път екипа на Plovdiv24.bg попадна на историята, как създателката на страницата е заживяла в града под тепетата. Оказва се, че любовта към едни мъж, може да се превърне в любов към цял град.

"Все ме питат: "Добре де, защо от Бургас дойде в Пловдив?“

Заради Него, пък и тук е чудесно. Хората са мили, градът е красив и честно казано, като се разхождам по Главната, все едно съм си в Бургас. А и реката – имам късмета да живеем съвсем близо до нея, така че и вода не ми липсва.

Много обичаме да се разхождаме долу, до самата река. Преди да се родят децата, там ми беше супер удобно за кучето, а сега ходим, за да хвърляме камъни, да слушаме жабите, да берем цветя и тревички и каквото още се сетите. Разминаваме се с бегачи, разходкаджии, рибари, кучкари и други семейства с малки фъстъци като нашите.

Преди тренировка Бела ме помоли да отидем да се разходим край реката, когато се прибере. Разбира се, иска ли питане!

Мъжът ми я върна от залата, остана в гаража да си оправя някакви неща, а ние отидохме да го чакаме долу, хем да видим едно семейство патета. Даже видяхме и нутрия, голям късмет.

По едно време се задава мъжът ми, тъкмо тръгват да газят с Борката през някаква кал, за да се доберат по-близо до патиците, и нашият изведнъж хукна обратно към гаража. Върна се с ръкавица и чувал. Видял боклуци и решил да ги почисти. После видя още, и тях взе. Накрая отиде за още един чувал и за точно 5 минути събра два. И знаете ли, едни хора минаваха, видяха го и започнаха и те. После, по-нататък, още едни, рибари, и те започнаха да събират в някаква торба. Без показни акции, без някаква специална организация – един човек, една ръкавица и един чувал. И сега е още по-хубаво покрай реката.

Благодарение на Него.

Питайте ме после защо съм се преместила в Пловдив, не сме останали в София (където живяхме 4 години) или не е дошъл той при мен в Бургас. Аз за този човек бих отишла абсолютно навсякъде и се гордея, че именно той е баща на децата ми. Знаете, те се учат от пример и Бела вече е във възраст, в която това наистина си личи.

Ако утре една част покрай Марица ви се стори прекалено чиста, да знаете, че е минал богинският мъж.

А колко малко трябва, за да е красиво."

Потребителите са във възторг от написаното:

"Просълзихте ме. Така трябва. Така е редно. Така правят истинските Човеци, бащи и майки. Така учат децата си и те ги следват и копират. Сега ще го споделя, защото искам повеече хора да разберат, че има съзнателни, благородни Човеци, които дават пример на децата си. Така правим и ние, и не заради другите, а заради себе си. За да се чувстваме нужни, удовлетворени и да ни е чисто."

"Пловдив е магия."

"Радвам се за вас и дано повече млади хора ви последват!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като чета коментарите сега разбирам ,защо Пловдив се напълни с всякакви помаци и селяндури. Харесват го. А после го плюят. Ей ги по долу коментарите на нещастници. Ами идете си по родните места да ви е по спокойно бе тъпанари.
0
 
 
Тая патка какво ни занимава с глупости , да пали дарака на газ и да се маща , и без това има достатачно сган
+3
 
 
Ако живееше в Кючука или Камениците други щеше да разправяш ;)))
+5
 
 
Пловдив е красив само в центъра. Останалото е пълна мизерия!Градски транспорт:по- бързо се стига от Пловдив до Асеновград, отколкото с автобус от единия до другия край на града. Мръсен въздух, боклуци, задръствания...градът ни се задъхва!Слава Богу,че живея до парк,та поне като съм в къщи забравям всичко това. Не им завиждам на тези в новите блокове, дето са натъпкани един до друг и накъдето и да погледнеш виждаш само стени и прозорци.
0
 
 
Пловдив е прекрасен град ,но не сега .Ще те изядат комарите и тогава ще разбереш къде си.Не искам да ти казвам кой живее в този град .150 хлд.пловдивчани напуснаха за 34г .към София .
+5
 
 
Пловдив е най-ужасния град за живеене в момента. :) Ако сте безделници и хора без работа дето по-цял ден се чудите къде да се шляете или спите до следобед и вечер отивате да си губите времето по-кафенета и да правите задръстване е рай за вас! Но за хората които работят, гледат си семействата и виждат истинската реалност и перспектива за живота си и децата си Пловдив изобщо не е чудо. И това не е благодарение само на изпростелите селяндури които наводниха град за всичко това е виновна оправата на града която през последните 10-15 години освен да издава само позволителни за строежи и не се наяде никой по-веригата друго не направи! Нямаме един нормален път/улица която да може да минеш без да е затворена, разкопана, с друпки или с коли!? Не може да се предвижим по-един час 3-4км. кое му е чудото на това нон стоп да си пред нервна криза и като искаш да направиш нещо хубаво да не си заслужава защото веднага някой ще го о*ере?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: