ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Зелено движение": Пребиват гей момчета в Пловдив, ето къде!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:07 / 10.10.2022Коментари (7)14969
© Евгений Даков
"С тревога обръщаме внимание, че неотдавна в Пловдив се разиграва един абсолютно недопустим за демократична държава и членка на ЕС инцидент. На Младежкия хълм група от 7 момчета напада физически пловдивчанин, представител на ЛГБТИ+ общността, който получава наранявания по коляното и лицето. Това написаха в социалната мрежа Фейсбук от "Зелено движение".

И допълниха:

Нападнатият мъж е подмамен за среща чрез приложението за запознанства Grindr. За огромно възмущение, когато нападнатият споделя за инцидента пред полицията, не среща нито съдействие, нито разбиране.

Тази случка не е изключение. Тя е част от поредица подобни хомофобски прояви в Пловдив. В близкия месец научихме за цели 5 атаки, които са се случили на Младежкия хълм. В един от случаите 9 момчета пребиват жестоко 15-годишно гей момче. В друг случай две момчета обстрелват с пистолет със сачми две гей момчета.

Ние от "Зелено движение" за пореден път декларираме подкрепата си за правото на всеки да бъде себе си. Осъждаме остро проявите на насилие, базирано на сексуална ориентация, и изразяваме сериозна загриженост за зачестилите хомофобски атаки в Пловдив.

Пловдив дълго време се радваше на своето достойно реноме на европейска столица на културата. Не може да позволим да се превърне в европейска столица на хомофобията.

Очевидно е, че тази омраза е инструмент в ръцете на опитни провокатори и манипулатори, използващи ЛГБТИ+ хората за утвърждаване на политическата си позиция.

Ние от "Зелено движение" ще направим абсолютно всичко по силите си, за да бъде пресечен пътят на хомофобията и насилието в нашето общество. Защото сеещите вятър днес утре ще пожънат буря, която заплашва накрая да опустоши демократичните ценности и елементи на правовата държава, постигнати с толкова труд и усилия през последните десетилетия.

Единствено ако се спазват правата на всички хора, независимо от техните пол, раса, сексуална ориентация и т.н., ние всички ще се чувстваме уютно в България, ще имаме смелостта да следваме мечтите си и да насочваме позитивната си енергия в превръщането на нашата страна в добро място за живот".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 11.10.2022 г.
+5
 
 
Само така! Яко трепане на гнусните пе**ли! Тия от ЛГБТИ общностите да се умитат от България! България е достойна, а не педерастка държава!
+1
 
 
Няма по-гнусно нещо от обратните! Особено от пе....сите! Нищо недемократично няма, че ги бият и не ги харесват.Да спрат да парадират с жалката си болест и да св крият. Така няма да ги бият. Адски вулгарно е, че обратните са защитавани и подкрепяни! Подобно поведение убива света, моралните, божиите и нравствените ценности. !
+6
 
 
15 годишни дупедавци.. демократични ценности? Син да ти се роди, зет да ти доведе..
на 10.10.2022 г.
0
 
 
Абе зелени гейчета, всички знаем какви сте, но не е нужно да парадирате с това!!!! След като сте слуги на гейФАЩ ще търпите последиците!!! Какво си мислите, че като се праскате изотзадзе ще забременеете ли.... и деца ще имате?!? А забравих, че едни държави много на север усилено крадат деца от родителите им и ги продават на мижитурки като вас, но както сте тръгнали скоро няма да има от кой да крадете деца и ще си се плющите докато умрете без поколение!!! Евала на младежите, че показват на заблудените млади овци какво НЕ трябва да правят!!!!
+1
 
 
ВАЩА МАМАААА, ТОЧНО ВИЕ ЛИ ЩЕ НАСОЧИТЕ ПОЗИТИВНАТА СИ ЕНЕРГИЯ НА БИТИ П. ДЕРАСТИ, ТА ДА НАПРАВИТЕ България ПО ДОБРА ЗА ЖИВЕЕНЕ, А???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: