Здравко Димитров призовава пловдивчани да се ваксинират, за да спре разпространението на коварния враг

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:15 / 27.12.2020
9732
"Надявам се, че днешния ден ще сложи началото на свободата от коварния враг, с който се борим вече месеци наред. Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на вируса. Аз все още имам антитела, след като преболедувах тежко инфекцията, затова няма да съм сред първите, но напролет ще си направя имунизация“, сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров при старта на кампанията в УМБАЛ "Свети Георги“. Днес започна  мащабна имунизация в цялата страна, а Пловдив, заедно със София и Бургас, са първите градове, където бе доставена ваксината на "Пфайзер".

Кметът на Пловдив проследи лично поставянето на първите ваксини в четири лечебни заведения в града заедно с областния управител Дани Каназирева

Припомняме, че първият ваксиниран в града бе председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Последваха го Райна Тодовичина – медицинска сестра от хирургичното звено на УМБАЛ "Свети Георги“, която има 48 г. стаж, и д-р Венцислав Филипов, началник "Вътрешни болести“ в спешния сектор. В по-късните часове на деня ще се имунизират директорът на болницата проф. Карен Джамбазов и ректорът на МУ - Пловдив проф. Мариана Мурджева.

В МБАЛ "Пълмед“ първите имунизирани бяха урологът д-р Боян Сопаджиев и неговата колежка - специализант в същия сектор д-р Весела Иванова, а в МБАЛ "Каспела“ пръв бе рентгенологът д-р Христо Генов.

Кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева и директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов дадоха началото и на ваксинирането в общинската болница МБАЛ "Свети Мина“. Пръв на стола седна един от дългогодишните кардиолози на болницата – 86-годишният проф. д-р Иван Вълков. Той сподели, че бърза да се подложи на процедурата, не само за да даде пример на по-младите, а и за да съхрани здравето си и да продължи да работи. Професор Вълков продължава да е част от екипа на МБАЛ "Свети Мина“, като в дългогодишната си кариера е помогнал за израстването в професията на много свои млади колеги.

Днес общо 166 лекари, сестри, санитари и медицински работници ще бъдат ваксинирани, а в близките дни имунизация ще бъде направена на още 440 техни колеги от първа линия.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).