Здравко Димитров на среща с общинските съветници от ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:25 / 13.05.2020
2638
Намалените приходи заради епидемията от коронавирус и актуализацията на бюджета на Община Пловдив бяха сред темите, които обсъдиха кметът Здравко Димитров, районните кметове и групата общински съветници на ГЕРБ. В нея участва и лидерът на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. По време на срещата участниците се обединиха около няколко важни приоритета за предстоящата сесия на Общинския съвет.

Ще бъдат осигурени средства за изграждането на нова детска градина в район "Южен" на бул. "Ал. Стамболийски". За строежа й в бюджета са предвидени 900 хил. лв. "Образованието е национален приоритет на партия ГЕРБ, недостигът на места в детските градини е основен проблем с разрастването на град Пловдив, така че не можем да се бавим с изграждането на детски градини", коментира кметът Здравко Димитров. Освен тази в район "Южен", предстои да бъдат ремонтирани още две детски заведения в "Централен" - ДГ "Буратино" и ДГ "Чучулига". Те ще бъдат преустроени с допълнителни пристройки и салони, за да може да се увеличи приемът в тях.

 

Улица "Даме Груев" остава приоритет в инфраструктурната програма на Общината. В момента тя се препроектира, за да бъде разширена и ще се реконструира поетапно. Това ще позволи предвидените за нея средства в бюджета да бъдат преразпределени като за тази година ще останат 600 хил., с които ще бъде завършен първият етап от ремонта й. Допълнително се предвиждат 120 000 лв. за препроектриане на бул. "Северен" в частта му към "Карловско шосе".

Добрата новина е, че от бюджета на културния календар ще бъдат предоставени 100 000 лв. на Държавна опера Пловдив за реализацията на програма "Опера оупън колекция". В нея ще са включени камерни събития, съобразени с новите противоепидемични мерки.

Друг приоритет на Община Пловдив е кино "Космос", по който предстои в много кратки срокове да бъде стартирана процедурата за проектиране.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).