Здравко Димитров: Днес е най-светлият и емоционален празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:30 / 24.05.2021
1861
Поздравителен адрес от Здравко Димитров, кмет на Пловдив, по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Днес е най-светлият, най-красивият и най-емоционален празник – 24 май. На този ден изразяваме своята дълбока признателност и преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий и всички, които са посветили живота си на българската книжнина и духовност.

24 май е специална дата за нас българите, тя ни зарежда със сила и гордост от постиженията на нашите духовници и книжовници, тя е нашият спомен от детството, почитта ни към миналото и светлата надежда за бъдещето ни. Няма българско сърце, което да не трепва под звуците на химна "Върви, народе възродени“.

Скъпи учители, искам да изразя своята признателност за Вашия труд и усилия в името на просветата и образованието на децата. През изминалата тежка за целия свят година, в условията на пандемия и световна криза, българското образование показа, че силният и непоколебим български дух може да победи всички препятствия и трудности. Общинската образователната система показа своята иновативност и адаптивност в онлайн среда. Община Пловдив е лидер в България в прилагането на дистанционно обучение и облачни технологии и сме горди от този факт.

Скъпи ученици, пожелавам Ви да запазите искрата на познанието и жаждата за усвояване на нови знания и умения. Бъдете любознателни и упорити, и не забравяте, че познанието дава възможности да следвате мечтите и да отстоявате идеалите си.  Вие сте нашето бъдеще и от Вас зависи да създадете по-мъдър, по-разумен и по-справедлив свят.  

Честит празник на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Виж коментарите (1)

Още по темата (275):
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Историк: Словото е сила и власт, но опредметеното слово е свещено
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).