ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заради съмнения за злоупотреби: Сезират главния прокурор за обществени поръчки в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 15.07.2015Коментари (4)4888
©
Депутатите на Патриотичния фронт сезират главния прокурор Сотир Цацаров и пловдивската Районна прокуратура за направени обществени поръчки с пряко договаряне в община Пловдив. Това обяви на пресконференция днес общинският съветник от ПФ Слави Георгиев. 

По думите му два от най-големите проекти в Пловдив през мандата на кмета Иван Тотев - реконструкцията на Цар Симеоновата градина и Зоологическата градина, са извършени именно след пряко договаряне без обявление и са спечелени от една и съща фирма.

Тези два случая, както и постъпили в приемната на Славчо Атанасов въпроси, ни накараха да потърсим информация, обявиха от Патриотичния фронт. Общинските съветници са отправили питане до местния парламент за това какъв е броят на обществените поръчки в Пловдив, проведени от началото на мандата на кмета Иван Тотев и колко от тях са с пряко договаряне. Отговорът на ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски бил, че трябва сами да се информират от сайта на Агенцията по обществени поръчки. 

Информация за обществените поръчки на сайта на АОП, но за периода след 1 октомври 2014. 

"Дотогава, за това какви обществени поръчки са проведени, как са проведени, какви са цените и на какъв принцип са избрани изпълнителите - пълно мълчание", заяви бившият кмет на район "Западен" Десислава Желязкова. 

"Може би по тази причина кметът Иван Тотев бързаше да стартира непрозрачно договаряне без обявление със строителя на Зоологическата градина - "Запрянови-03" точно 24 часа по-рано, на 30 септември 2014 г., което му позволи да не публикува този договор и той да остане скрит от обществото", каза още Десислава Желязкова.

Община Пловдив като възложител попада сред челните места в списъка на АОП с възложители, които не са изпратили информация за своите проведени поръчки. От над 15 процедури, и то без да се включват тези от последните шест месеца, 10 са чрез договаряне без обявление, уточни Десислава Желязкова. 

По думите й при тези процедури непредставянето на информация как е била завършена поръчката е пречка АОП да сезира Сметната палата, както и Агенцията за държавна финансова инспекция да извърши служебна проверка. "Дали точно това не е причината Община Пловдив да не предоставя тази информация", отправи въпрос Десислава Желязкова.

"Сигналът е готов, парламентарната ни група има сериозен юридически екип, който го е подготвил и до дни ще бъде внесен. Пускаме го не само до Районната прокуратура в Пловдив, но и до главния прокурор, защото не сме сигурни дали на местно ниво сигналът ще бъде разгледан толкова сериозно", посочи Александър Сиди, регионален координатор на ВМРО за Пловдив .


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз искам да попитам Десислава Желязкова следното - Га яде кифтетата ни рива, а? Защо не постави тези въпроси докато беше кмет на район "Западен" ? Ако сте констатирали нередности ги оповестете навреме!
0
 
 
Патриотари, гледайте си Гърмен и циганите. Тотев не е стока, но пред него СлаФчо е пародия
+4
 
 
Може да му се подигравате на Лафчо, но въпросът е много сериозен. Знае ли някой реално колко пари струваше реновирането на Цар Симеоновата градина заедно с Пеещите фонтани? Първоначално бе обявено за 5 милиона лева. А след като завършиха всичко колко всъщност пари са похарчили? Както и за Колодрума? За пари става въпрос, разбира се.
-1
 
 
Сезирайте Главния прокурор , а и Светия Синод за по-сигурно с разследване на престъплението - "Кой ми сра в гащите !"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: