ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна местенето на Четвъртък пазара до Гребната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 28.04.2010Коментари (35)8182
© Plovdiv24.bg
От днес започна преместването на прилежащите търговски маси от Четвъртък пазара и мястото извън основната конструкция вече е освободено, съобщи директорът на "Общински пазари" Кристина Йончева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От 1 май целият пазар ще бъде затворен и поетапно всички 300 сергии ще бъдат извозени на временния терен пред входа на стадион "Пловдив". Отдавна са прекарани вода и ток, предстои ЕВН да пусне захранването, изцяло ремонтирана е и близката тоалетна. Таксите на новото място ще са по-ниски, защото е в по-евтина зона. 

Върху 7-те декара могат да се настанят всички сегашни търговци. Някои от производителите със сезонна стока, която не трае, са настанени временно по другите общински пазари.

"Има брожения от страна на цветарите, че сега им бил пикът на търговията, но пазарът е целогодишен и когато и да решим да го затворим, все ще има недоволни. Договорите са така направени, че заради обществения интерес, какъвто е предстоящата реконструкция, може да ги прекратим. Общината намери решение и запазва бизнеса на търговците", подчерта Йончева и обеща, че датата на отваряне на новото място ще е 20 май.    



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 93
27.12.2016 »
02.05.2016 »
24.04.2016 »
15.04.2016 »
22.06.2015 »
25.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аз нямам нищо против преместването на пазара,но защо трябваше да е до гребната...аз живея точно там и според мен на пазара не му е там мястото...не на празно на района му викат "парк отдих и култура"...вие др говорите че не ви пука даже опреквате хората които са против преместването му до гребната...ама това е защото вие не живеете там и незнаете какво ще стане като го отворят...на вас ви е през оная работа дет се вика ...
0
 
 
дано да има подобрение на условията на новия пазар
+1
 
 
Когато върнат пазара пак на старото място нека да сменят и масите супер грозни са и ръждясали, старите да ги предадат на Белканто
0
 
 
Разбира се,че трябва да се оправи,пазара.Две мнения няма.Но наистина,защо не го направиха през зимата,когато и без това няма много наплив
+1
 
 
Когато направят новия Четвъртък пазар, ще трябва да накарат търговците да спират колите си и да разтоварват в определени часове и на определени места.
0
 
 
Да вземат даго изместят някаде в покрйнините пазара нему е мястото в центъра на града,на сегашното място е заприличал на пазара в Столипиново.
0
 
 
Част от сергиите спокойно можеха да останат на ул.Янко Сакъзов и Менахем Менахемов.Всички ще почувстват рязкото намаляване на броя купувачи още в първата седмица.А кога и какъв вид ще има новия пазар трябваше да се предложи на обща дискусия.Отново ще изразя мнение ,че беше възможно да се построи сграда на три етажа-първи-пазарен- на ниво сегашното,втори-супермаркет и трети -клон на НАП.Вместо да се ходи на края на Въстанически ,много хора от Централната част щяха да имат възможността да уредят плащанията си в това здание.А и към момента в Район Център няма голям супермаркет.
+1
 
 
Истината е, че града се напълни с мекоговорящи пришълци и всеки започна да се прави от велик на по-велик. Щом и джантите започнаха да си мерят , работата става сериозна.
+3
 
 
Да ви п***** на коментарите. 90% от коментарите в този сайт нямат връзка с темата. Спрете да разглеждате всеки ваш проблем като проблем на цялото общество. Ако темата е за инфраструктурни промени тогава пишете за дупките. Тази тема е за пазара. Ако смятате, че има нещо нередно свързано с пазара споделете. Лично аз смятам, че пазара е голяма дупка и трябваше да се стигне до този процес. Не е допустимо на такова сметище да се продава храна.
-3
 
 
ПАК ЛАПАНЕ НА ПАРИ ТОВА ЛИ Е НАЙ-НУЖНОТО ПАЗАРА,ТО ЦЕЛИЯ ГРАД В КРАТЕРИ И ДУПКИ ТЕ НА ХОРАТА ХЛЯБА ВЗИМАТ ДА ОПЪНАТ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ,А ТЕ ДА СИ ПРИБЕРАТ ПРОЦЕНТА ХОРАТА СИ ИЗПОТРОшИХА КОЛИТЕ ОТ ДУПКИ ТЕ ПАЗАР щЕ РЕМОНТИРАТ ЯЖ СЛАВчО ДА ТИ Е СЛАДКО БОКЛУК С БОКЛУКА ТИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: