Започна изграждането на социални жилища в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
11:33 / 30.08.2021
3480
Кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместниците му Георги Титюков и Пламен Райчев и Веселина Ботева - директор дирекция "Социална политика" участваха в първата копка на изграждането на социални жилища на ул. "Владая" в район "Източен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В девететажния блок ще има 40 едностайни, 22 двустайни, 8 тристайни и 4 четиристайни апартамента, 18 паркоместа, както и общи спомагателни помещения. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 7 165 650.82 лв., като за самото строителство ще се изразходват 5.250 млн. лв. Срокът на завършване на обекта е 30 месеца. Предвиден е асансьор за трудно подвижни лица.

"Това е един от обектите, финансирани с онези 38 милиона, които щеше да загуби община Пловдив. Имаше вероятност не само да бъдат загубени тези 38 милиона, а община Пловдив да бъде глобена. Не се съмнявам в ефекта да бъдат подпомогнати нуждаещи се хора. Пожелавам бърза работа" - каза кметът Здравко Димитров

"Сигурен съм, че няма да последват съдбата на онези мезонети в "Шекер махала". Радвам се, че ще предложим нещо необходимо на изпадналите в нужда. Имаме приют, имаме център за временно настаняване, но местата там са недостатъчни. В тази сграда има не само малки апартаменти за бездомни лица, но и за семейства" - допълни зам.-кметът по социални дейности Георги Титюков

Жилищата няма да бъдат включени във фонд "Резервен" на община Пловдив. Настаняването на нуждаещите се в апартаментите ще става по отделна наредба. Първоначално хората ще останат тук 1 година, но ще има възможност срокът да се удължи до 3 години общо. Задължително е да се поддържа чистота, да плащат сметките си, децата да ходят на училище, а ако лицата са безработни - да са регистрирани в бюрата по труда и да не отказват работа или курсове за квалификация и преквалификация.  На място тук ще има и социален работник, който ще им оказва помощ. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Plovdiv24.bg излъчи на живо първата копка. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
27.08.2021 Започват да строят социални жилища в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).