ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заговориха за разширяване на булевард "Пещерско шосе"
Автор: Ивет Калчишкова 16:55 / 06.06.2024Коментари (9)6523
© Plovdiv24.bg
Кметът на район "Западен" Тони Стойчева сподели пред репортер на Plovdiv24.bg мнението си, че бул."Пещерско шосе" трябва да бъде е разширен.

"Ще внесем предложение към Общинския съвет за прекратяване договора за изграждане на паркинг пред една от частните болници там, защото от кръстовището с ул." Царевец" до кръстовището с ул."Копривщица" няма имоти за отчуждаване и там реализацията за разширението на булеварда е възможна."

Стойчева сподели, че се надява един ден да има велоалея от Околовръстеото шосе до центъра на града. 

Припомняме, че на 5 юни 2024 Стойчева официално внесе предложението си за прекратяване на договор за наем на имот, който е публична общинска собственост, находящ се на бул. "Пещерско шосе" пред УМБАЛ "Пълмед". Той е сключен между община Пловдив и "Булфарма" ООД.

Районната администрация е на мнение, че договорът за наем не защитава интересите на гражданите, живущи в непосредствена близост и около имота, а обслужват интереси на частни лица, а именно "Булфарма" ООД, която има намерение да изгради паркинг.

Според нея приоритет за жителите на район "Западен" е разширяването на бул. "Пещерско шосе", като в частта му от ул. "Царевец" до ул. "Копривщица" няма парцели за отчуждаване и съответно -  пречки да се разшири тази пътна артерия. След приключването на ремонта на ул. "Царевец" трафикът отново попада ще попадне в една тясна фуния и няма да се олекоти по никакъв начин.

Докато се премине към проектиране и реализация на разширяване на бул. "Пещерско шосе", е възможно в границите на имота, даден под наем на "Булфарма" ООД, да се изгради временен открит общински паркинг.

По думите й администрацията на район "Западен" е изработила скица-предложение за изграждане на такъв с 233 паркоместа, като водещ мотив в случая е острият дефицит на места за паркиране в тази част на квартала.

Това би довело до увеличаване на приходите на Община Пловдив в значителна степен и би задоволило действителните потребности на живущите.

Тони Стойчева подчертава, че не следва градът да бъде заложник на частни интереси.



Още по темата: общо новини по темата: 19
22.07.2024 »
18.07.2024 »
15.07.2024 »
05.07.2024 »
29.06.2024 »
28.06.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кметицата е в предизборна кампания , само лае а нищо не прави. ТАЯ наречена кметица , е най -некомпетентното създание , само приказки. Колкото е "добър " адвокат толкова ще е кмет... ДЕЙСТВИЯ НЯМА само цветя, платени организирани събития.. копира от медийте ... Никой не я зачита за кмет от голяма Община... Тъпо та дрънка.. краде идей. Преписва си заслуги...ало я се осъзнай не ставаш пътища ще правила до новия Лидъл тя проект няма, пари няма ... Имена на улица ще сменя ..а тя я няма като улица ... Трагедия е тая истерична жена
+3
 
 
Щом ще е паркинг по добре е да е общински . Земята е общинска и печалбата е логично да отива в общината ! И браво на г-жа кметицата , че спря изсичането на дърветата в терена !
+1
 
 
Нека го правят, нека направят улиците в целият град, но така да ги направят, че да са зелени, укосвни и поляти. Онзи ден с колегите ходихе в едно село до Ямбол. На връщане минахме през града. Идея си нямате, навсякъде кръгови, укосвни с паметници посредата. Кеф да ти стане,когато минавате от там. В рамките на Километър имаше 3 електрически табели, показващи времето, ограниченията, които са съобразени с краят на учебният ден. Да вземем и моят град за пример. Свиленград за 6г направиха целият град от най-голямата до най-малката уличка, всичко направиха, пътища, тротоари, осветление, канализация. Направени са всички общински и обществени сгради. Строят нови градини, ново училище. Всички паркове, всички градинки всички площадки, всичко е топ. Всеки от гражданите си мете пътя и чисти тревата от тротоара си през тях. Във всеки блок, всеки вход, от пред градинката се поддържа от живущите не от общината. Тези неща защо не се случват в Пловдив, особено последното. Защо "гражданите" освен да си го повтаряте вземете са стегнете и се вземете в ръце, защото няма кой да ви го направи, а и никой не е длъжен.
+1
 
 
Защо не се разшири до Динекрспрес-занзибара или най познато като стопчето на Динекспреса ?
-3
 
 
И да се разшири ефекта ще е до Копривщица, почти нулев, има къде по-важни пътища за разширение - коматевско, южен, пътя за марково... например, където ще се усети моментално разхлабително :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: