Забраняват автомобилите в Капана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
12:31 / 11.11.2009
6954
Идеята Капана да стане пешеходна зона няма да остане само на хартия, увери главният еколог Христо Минков пред репортера на Plovdiv24.bg.

Пълната забрана за движение на автомобили в квартала е една от мерките, набелязани в актуализирания план за действие за подобряване качеството на атмосферния въздух, който бе приет на последната общинска сесия с единодушие от всички съветници. Подобни намерения обмисляше и заместник-кметът Руси Панчев като част от стратегията за облекчаване на трафика, но с уговорката, че ще се пристъпи към него едва след като бъдат осигурени достатъчно паркоместа.

"Разговарях тази сутрин с Руси Панчев по въпроса, консултирахме се и с КАТ и решихме, че движението в Капана трябва да се ограничи още от януари. В момента усилено вече се работи по техническата организация", категоричен бе Минков.

Първоначално ограничителен пропусквателен режим ще бъде въведен само за хората, живеещи в квартала, но при положение, че прибират автомобилите си в гаражи или в дворовете си. В определени часове достъп ще имат и колите, зареждащи магазините. През ненатоварената част от денонощието ще могат да си вършат работата и комуналните фирми - и то по-добре, когато наоколо няма безразборно паркирали коли.

"Този квартал не е пригоден нито за еднопосочно, нито за двупосочно движение. Само няколко джипа успяха да изпочупят поставените наскоро нови тротоарни плочки. Навсякъде в Европа подобни търговски зони са предназначени само за пешеходци", обясни Минков.

Виж коментарите (28)

Още по темата (87):
20.04.2024 Завръщането на мутрите: Безобразия в "Капана" по тъмно
06.04.2024 Ново заведение в "Капана" забрани чалгата
11.03.2024 Историк: "Капана" бе нещо като обществена тоалетна. Сега е една от емблемите на Пловдив
06.02.2024 След публикация на Plovdiv24.bg: Масови проверки в "Капана"
09.07.2023 Пловдивчанка: Не бих искала някой ден да прочета, че е убит човек
28.06.2023 Нахални бизнесмени превзеха "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).