ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За първи път в Пловдив ще се проведе благотворително бягане с кауза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 29.04.2023Коментари (0)1414
©
Инициативата RotaRun – бягане с кауза, за пръв път ще се проведе в Пловдив на 30 април от 11:00 ч. на Гребна база. Тичането е един от най-ефективните и популярни начини за спортувaне, а спортът е страхотна възможност да загърбим всичките си задължения, а когато това удоволствие върви ръка за ръка с добра кауза, то тогава може да сте сигурни, че ще си прекарате един много забавен и ползотворен почивен ден.

RotaRun е тазгодишната инициатива на Ротаракт клубовете в България, която ще се проведе паралелно в още 6 български града – София, Велико Търново, Добрич, Дупница, Банско, Кърджали и е свързана със стимулиране на активен начин на живот, комбинирана с информационна кампания относно Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки. Стволовите клетки са резервни клетки, които се активират в определени ситуации и могат да заменят функциите на други клетки в човешкия организъм, като спомагат за преодоляването на различни заболявания като левкемия, лимфом и други. Стволовите клетки могат да се извличат от периферната венозна кръв, кръвта от ембрионална пъпна връв или чрез костния мозък.

Най-съвременният метод за дарение на стволови клетки от периферна венозна кръв е процедура, подобна на тази за кръводаряване. Даряването на стволови клетки не е опасно за донора, защото клетките се регенерират успешно след това. За да се включи желаещ в регистъра, трябва да се вземе проба от устната лигавица или кръвна проба, и да се попълни заявление. Това ще може да се случи в рамките на събитието, в домашни условия при предварително взет сет за проба или по всяко време в Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки УМБАЛ "Александровска" и във всички лаборатории "Рамус".

RotaRun Bulgaria - Пловдив ще се проведе на 30.04.2023г. /неделя/ от 11:00 часа на Гребна база- Пловдив. Регистрацията, допълнителните уточнения и насоки за трасето ще бъдат дадени един час преди началото - в 10:00 часа до Трибуните. Участието е напълно безплатно, а единственото, което организаторите очакват да донесете с Вас, е добро настроение и удобни обувки. Разстоянието, което трябва да бъде пробягано (провървяно) е 1 обиколка на Гребния канал , а за деца до 7 клас ще има отделен маршрут.

Официални партньори на Ротаракт клубовете в Пловдив са сдружение "BG бъди активен“ Българското сдружение "Лимфом", Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки, УМБАЛ "Александровска", лаборатории "Рамус“, "Аварийно спасяване Пловдив“ БЧК-Пловдив, МБЧК-Пловдив. Спонсори на събитието са минерална вода "Бачково“ и XL Athletic Protein.

Повече информация за събитието може да намерите на официалния му сайт - https://rotarunbulgaria.com , както и във фб - https://fb.me/e/5TPAo0nwx







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: