ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Юристът на ВМРО-НИЕ: Ако се отворят чувалите с бюлетините, ще се открие манипулация на изборния процес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 15.11.2011Коментари (5)14519
© Plovdiv24.bg
Заседанието на Пловдивския административен съд относно искането на ВМРО-НИЕ за касиране на изборите за кмет на Община Пловдив приключи, предаде репортер на Plovdiv24.bgКакто вече ви информирахме, на този етап съдът отказа да отвори чувалите от СИК-овете и да направи оглед на всички действителни и недействителни бюлетини. 

Заседанието предизвика голям медиен интерес. От страна на жалбоподателя - екскмета Славчо Атанасов, присъстваха двама адвокати, единият от които Соня Кавърджикова, а ОИК-Пловдив се представляваше от адвокат Георги Илчев, адвокат Марта Божикова, адвокат Ангелова и председателя на ОИК Пловдив Илиан Иванов.

"Беше постановено изискване на оригиналните протоколи от ЦИК и след представянето им отново ще подадем искането за отваряне на чувалите от СИК-овете", категорична беше адвокат Кавърджиева. Стана ясно, че относно протоколите съмненията, които имат от ВМРО-НИЕ, са следните: фабричните номера на секционните протоколи не отговарят на тези, които са записани в протоколите за приемане и предаване между ОИК и СИК-овете. 

"Освен това има прекалено много задрасквания и зачерквания без подпис на членове на комисии, включително, на някои места има и задраскване на резултати с коректор, което също е без подпис на членовете на СИК-овете. Смятаме, че това са достатъчни съществени нарушения на изборния процес", поясни адвокат Соня Кавърджикова. 

"Ако съдът позволи да се отворят чувалите, смятаме, че ще се открие манипулация на изборния процес", заключи още тя.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това, което Срамчо Атанасов и Илко целят с тези съдебни дела, е единствено и само да повдигнат бойния дух на техните симпатизанти и техния партиен апарат, който сега след загубата ще се разпадне.
+1
 
 
Иначе протоколите съдържаха напълно излишни, според мен, засечки (за да се види дали правилно си попълнил всички данни), бяха масово попълвани невнимателно и набързо (за да ги предадат в ОИК преди останалите секции) и резултатът беше - грешно попълнени протоколи и страхотен хаос при предаването им. Тези, които бяха бързали, отидоха първи да предават, взеха малки номера, но блокираха приемането със сгрешените си протоколи, защото ги връщаха по няколко пъти да си ги оправят. Тези, които коректно си бяха попълнили протоколите, получиха големи номера и чакаха цяла нощ и половин ден, за да си предадат протоколите. Така ЦИК и ОИК наказаха съвестните, защото можеше и беше редно всеки със сгрешен протокол да губи номера си и да се нарежда отново най-отзад на опашката. Така никой нямаше да има стимул да бърза да предава, защото рискува да остане най-отзад, ако направи грешка. Самите протоколи бяха върха на чиновническото малоумие, налагаше се ръчно да се попълват неща, които предварително можеше да са нанесени, бяха направени максимално сложни и объркващи, сякаш ще се попълват от дипломирани експерт счетоводители. Направо ми се сториха като подигравка. Този непрофесионализъм на ЦИК и ОИК създаде страхотен хаос и не случайно над 1000 човека отказаха да участват в СИК на втори тур. От всеки чиновник мениджър не става. Даже почти нито един чиновник не става. Но измами и манипулации категорично мога да заявя, че нямаше. Те са невъзможни.
0
 
 
За всички, които не знаят къде и как се броят бюлетините - това се прави от Секционните Избирателни Комисии (СИК) в класните стаи, веднага след приключване на изборния ден, в присъствието на понякога над десет наблюдатели, застъпници и представители на политически партии. Членовете на СИК задължително са от различни партии, на квотен принцип. Бюлетините се броят и резултатите се пишат на дъската. Протоколите се попълват и се подписват от всички членове на комисии и после се предават от минимум трима членове на СИК от различни партии в Общинската Избирателна Комисия (ОИК), съставена от членове от различни партии. Отделно чувалите с бюлетините се предават от минимум трима членове на СИК от различни партии на общинските власти. Всеки член и всички застъпници си попълват собствени протоколи с резултатите от изборите, които се подписват от всички членове на СИК, подпечатват се с печата на СИК и се носят в партийните централи. Така партиите правят паралелно преброяване и сравняват резултатите с официалните. Централната Избирателна Комисия (ЦИК) публикува в интернет резултатите от всички секции (от всяка класна стая) - всяка партия може да сравни своите протоколи с официалните резултати секция по секция. ИЗМАМА Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА, поне не в голям град.
+5
 
 
Я ми обяснете как може да стане "манипулацията" в секционната комисия, когато аз броя заедно с още осем други членове на комисията, всички от различни политически сили, и няма никаква възможност да обявя действителната бюлетина за недействителна или пък да сложа бюлетина с номер 69 в купчинката бюлетини с номер 96. Който не е участвал в СИК, може да си разправя врели-некипели колкото иска, стига само някой да му повярва... Манипулациите бяха вън от секциите, особено в Столипиново, когато в 18:00 ч. се изсипаха 2000 купени мургави гласоподаватели, които за малко да обърнат вота... Манипулациите бяха и в последните 6 месеца на Славчовото управление, през което време с евтини предизборни трикове се опита да привлече гласовете на немислещите...
-4
 
 
Манипулация имаше голема ....вервайте ми.....!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: