ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ядат ли пловдивските деца вредни храни?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 09.10.2015Коментари (10)4031
©
Темата за вредните храни е широко коментирана в последните месеци, а и не само. По идея на Министерството на здравеопазването може да се въведе допълнителен данък от 10% върху вредните храни. Дали това ще попречи на пловдивските деца да ги консумират?

Според специалистите по хранене топ 15 на най-вредните храни, които най-често се консумират в България, са: кренвирши, майонеза, безалкохолни напитки, бяла захар/изкуствени подсладители, чипс/пържени картофи, сланина/свинска мас, маргарин, сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни, пастет, кетчуп, солетки, соленки, пръчици и подобни, бързи закуски, разтворими напитки, пушени меса, както и храни, съдържащи съставката мононатриев глутамат.

Посетихме едно от пловдивските училища, за да разберем какво консумират децата в междучасията.

И след като малчуганите твърдят, че се хранят здравословно, може би няма нужда от въвеждане на данък върху вредните храни. Защото всеки сам избира с какво да се храни, независимо дали е полезно, или не.




(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Помните ли, че си носихме от в къщи закуски приготвени с каквото мислим за правилно. Плод обикновено ябълка - задължително. Зависи от майката - да приготви нужното и да не се притесняват кой какво ще каже. По-лесно обаче е да му дадеш паричка и да се оправя само.
0
 
 
Кое в училищния стол и в лафката, Galq Staneva, му е здравословното - хлябът ли, мазнината, с която готвят ли, месото или разнообразието от плодове и зеленчуци!?
+1
 
 
Проблемите не са в храната, а във възпитанието и културата на хранене. Колкото и здравословно да ядеш, ако не се движиш - затлъстяваш. На техните години съм бил 35 кг напикан, но не се спирах. Какви компютри, какви филми и интернети?! Канал 1 от 10 сутринта до полунощ и Ефир 2 (в по-къснте години) от 18.00 в делничен ден пак до полунощ. Причината отново е в родителите без те да са го разбрали.
+2
 
 
в училищен стол и лафка със сигурност се хранят здравословно,с наредба 9 и 37 се задължават училищните столове,но срещу училището барчета и павилиони продават всичко което е забранено в училищният стол !!!
+1
 
 
Квото предлагат в лафките това ядът....
+1
 
 
Видях в някои училища да дават на децата пакетирани кифли или хлебчета на сандвич. Това също не е здравословно. Явно сме неграмотни по въпросите за хранене, също и за пиенето на вода.
+2
 
 
"Малчуганите твърдят"?! Малчугани с ябълки не съм видяла. Тези дечица специално за репортажа ли са им раздали репликите? Застанете пред едно училище и ще видите какво ядат. Мазни сандвичи и безалкохолни. Ако не беше така, нямаше да има толкова затлъстели дечица.
+2
 
 
Здравейте!Моето дете е ученик в ОУ,,Яне Санданске" Пловдив.Там ,,безплатната закуска" и така наречена ЗДРАВОСЛОВНА най редовно е мазна баница,пържена поничка с шоколад и то често с мухъл.И от горе на всичкото стола е пълен с всевъзможна ЗАХАР и всякаква останала гадост.Кажете как да се борим с тези ужаси!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: