Вижте новите директори на някои пловдивски училища

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
17:46 / 12.09.2019
40088
"Обучението в "Западен“ е на едно много високо ниво. Тук се намират 5 иновативни училища от общо 24 в Пловдив, отново в района са първите в България общинско училище и детска градина, въвели обучение по методиката Монтесори“. Това заяви кметът Димитър Колев, който дни преди първия учебен ден събра директорите на училищата, детските градини и яслите в района. В актовата зала на кметството той им връчи поздравителни адреси и им пожела успешна нова учебна година.

"Тъй като няма как да присъствам навсякъде в първия учебен ден, бих желал да ви поздравя и да ви пожелая да сте здрави и да имате една много успешна учебна година. Бъдете все така всеотдайни в професията си и знайте, че имате пълната ми подкрепа“, заяви Димитър Колев пред събралите се директори. В залата на кметството бяха представени новите ръководители на учебните заведения в района. В училищата това са Ружка Генова, която пое Спортно училище "Васил Левски“, Веселина Карапеева – директор на ОМГ "Академик Кирил Попов“ и Емилия Алексиева – директор на ОУ "Тодор Каблешков“.

Начело на най-новата детска градина в района – "Мир, отскоро е Светлана Джаникиян, в детска градина "Рая“ от близо година е Цеца Иванова, в "Дружба“ е Силвия Атанасова, а в "Росица“ – Боряна Калайджиева. На срещата стана ясно още, че в детска градина "Елица“ се предвижда да се разкрият допълнителни яслени групи.

Район "Западен“ е истински пионер и във въвеждането на обучението по системата Монтесори. Тук се намира първата в страната общинска детска градина – "Мир“, и училище – "Свети Свети Кирил и Методий“, които се обучават по тази методика. От тази година се въвежда обучение по системата и в детска ясла "100 усмивки“. Обмисля се подобно обучение и в детска градина "Росица“, като така ще се оформи единственият в България Монтесори център, тъй като яслата, детската градина и училището на практика се намират едно до друго.

Виж коментарите (1)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).