Вижте какво се стеле над Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (4)
12:14 / 02.11.2022
8837
Дрон запечата какъв въздух дишаме. Във видеото ясно личи смогът, който е над Пловдив и който буквално стои като тапа отгоре, видя Plovdiv24.bg.

И на децата във втори клас е ясно, че чистият въздух няма мирис и цвят. Факт е обаче че бялата пелена е обхванала града под тепетата. Всичко това се вижда още е преди да започне активният отоплителен сезон и печките на дърва и въглища не са пуснати активно, особено в последните няколко дни, когато температурите са летни.

Всеизвестно е, че Пловдив е град, който в по-голямата част от дните в годината има много слаб вятър, намира се в котловина, което също оказва сериозно влияние върху чистотата на въздуха.

Справка в сайта за измерване на чистотата на въздуха в Пловдив към 11:00 часа днес показва, че измервателната станция в кв. "Каменица" е отчела допустимо замърсяване и стойности на фините прахови частици над нормата. Това може да оказва влияние на чувствителни хора (деца, възрастни хора), които трябва да ограничат физическата активност в близост до оживени улици.

Станцията в "Тракия" е отчела лошо замърсяване, което означава, че Община Пловдив призовава гражданите да не се правят разходки в близост до главни пътни артерии и области, да не използват лични МПС, а обществен транспорт. 

Смогът се дължи на няколко неща в съвкупност: изхвърляне на изгорели газове, парите от бензина и от дизеловото гориво, изпаренията от незамръзналата течност за измиване на стъклата, реагентите, дейността на заводите, самите пътища и тяхната настилка. Отделно можем да споменем и праха, издигащ се от строежите, които в Пловдив са все повече.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (376):
11.04.2024 Беззаконие и безнаказаност! Отровният пожар в Пловдив е бил нарочно
запален
11.04.2024 Гъст черен дим над част от Пловдив!
17.03.2024 Откриват телефонна линия за гражданите, които искат подмяна на старите печки с климатици
03.03.2024 Видео от Пловдив: Сами се тровим, факт!
18.02.2024 Търси се фирма, която да почисти Пловдив от 4250 стари печки на дърва и
въглища
17.01.2024 Пловдив взима мерки за качеството на атмосферния въздух
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).