Важна новина от родилното на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:50 / 01.04.2020
20811
От днес, 1 април, родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив е с възстановен нормален режим на работа и прием на бременни жени, при спазване на всички санитарни изисквания и мерки за безопасност в периода на епидемията от Covid-19, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова.

Отделението бе затворено временно за дезинфекция на 30 и 31 март, след установен случай на член на персонала с положителна проба за Covid-19 – старша акушерка. Проверката на РЗИ е установила, че акушерката напълно отговорно се е самоизолирала още на 17 март и към момента включително е под домашна карантина. Проверката показва и че жената не се заразила на работното си място. Резултатът от пробата й е съобщен на 27 март, следвателно нейните контакти с останалите служители и с пациентките са били ограничени.

След обявяване на нейната проба като положителна са взети всички мерки за безопасност по предписанията на РЗИ, вкл. са изследвани и всички нейни контактни лица. От 27 до 29 март са изписвани родилки и новородени, не защото са били в контакт със старшата акушерка, а за да се спазят здравните изисквания, в т.ч. за извършване на дезинфекция на родилното отделение и родилна зала в Клиниката по акушерство и гинекология.

Бъдещите майки, на които в близките дни и седмици им предстои раждане, трябва да са спокойни, защото няма положителни проби на изследваните служители, нито на пациентки и техните деца, последните дори не са били в контакт с акушерката. Служителите спазват противоепидемичните мерки, следят за промени в здравословното си състояние и това на колегите си, а още при приемането на всяка бъдеща родилка се преценя нейният общ здравен статус, обясни проф. Учикова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).