ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Васил Петров пристига в Пловдив с музиканти от 14 държави за концерт на 30 април
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 26.04.2023Коментари (0)1078
Едно изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на меломаните предлага емблемата на българския джаз – Васил Петров. На 30 април (неделя) от 20:00ч. в Пловдив ивент център той ще представи нова концертна програма "Световни хитове в симфоничен джаз“ с един от водещите оркестри в страната – Врачанска филхармония дирижиран от маестро Христо Павлов.

Малко известен е фактът, че кастингът на оркестъра е изключителен. Маестро Христо Павлов е селектирал брилянтни музиканти от 14 държави - САЩ, Англия, Корея, Украйна, Русия, Турция, Сърбия, Молдова, Италия, Испания, Колумбия, Азербайджан, Албания и разбира се, България. Джаз линията в концерта държат топ музиканти от Пловдивската джаз сцена - Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани.

Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят дуети, както и тя ще се представи с филмови теми наградени с Оскар. Вторият гост е младата талантлива певица и пианистка, изгряващата звезда - Валерия Стоянова.

В концерта "Световни хитове в симфоничен джаз“ Васил Петров, съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации. В програмата са включени песните "My way", "Fly me to the moon", "Strangers in the night", "Something stupid", "New York, New York" и много други. Проектът смесва суинг, класика, джаз и боса нова музика, и симфонично звучене на вечните класики, превърнало се в запазена марка на Васил Петров. В нов прочит ще представи Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите хитове, като "Подслон в дъжда“ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.

Концертът е по повод Международния ден на джаза и рожден ден на Васил Петров. Това ще бъде и специален рожден ден за него - празнуван с приятели и с хора, които обичат онова, което прави. Датата на Международния ден на джаза е определена от Генералния секретар на ЮНЕСКО и от Хърби Хенкок - легендарен джазмен, посланик на организацията за междукултурен диалог. През 2012 година Международният ден на джаза е признат и от ООН. Това е уникална възможност да се насладите на изключително музикално изживяване, което съчетава класически елементи с джаз импровизации.

В София ще може да чуете Васил Петров на 26-ти април от 20:00ч. в залата за събития "Музей-галерия "Анел", в хотел Анел в компанията на пианиста Йордан Тоновски (пиано). Ще представи любими романтични и емблематични теми и негови хитове, както и теми от новият му албум LOVE SONGS vol.1

Концертите започват в 20:00ч., а вратите отварят в 19:00ч. Билетите са в продажба в мрежата на ивентим онлайн и в партньорските им каси - Билетният Център Пловдив намиращ се пред Община Пловдив, касата на Дом на културата Борис Христов, бензиностанции OMV, Български пощи и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: