ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВМРО-НИЕ: Да пропуснеш 5.2 милиона за 16 минути
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 21.03.2011Коментари (19)4520
© Plovdiv24.bg
ВМРО-НИЕ разпрати писмо до медиите, относно сагата за проекта "Небеттепe". Plovdiv24.bg публикуева целия текст на писмото им:

Да пропуснеш 5.2 милиона за 16 минути! Това не е заглавие на филм, а реалност по български-колкото тъжна,толкова по вярна и за съжаление още по глупава!
Министърът по европейските фондове Томислав Дончев,ще организира разследване по въпроса,защо община Пловдив закъсняла с подаването на документите цели 16 минути и заради това няма да може да усвои тези средства предвидени от Европа за културни атракции в Старият град.Хубаво е министърът преди да разследва общините защо не спазват сроковете,да вземе да направи една проверка на всичките министерства колко пъти променят сроковете по отделните програми,защото там не става въпрос за минути,а за цели месеци!?
От информацията, която ни поднася пресата едва ли не оставаме с впечатлението,че община Пловдив е спечелила този проект предварително и са загубени сигурни 5.2 милиона.Дори и децата знаят,че кандидатстването по един проект,не е гаранция,че той ще бъде спечелен от всеки един който е подал документи.Ако това е елегантен/правителствен/ отказ да се отказва достъп на община Пловдив до европейски пари това е друг въпрос.

Кой крив,кой прав не е важно,лошото е,че влизаме в един омагьосан кръг на ненужно конфронтиране и търсене на вина от която в крайна сметка ще пострада цялата държава,защото Пловдив и неговият Стар град са част от България,дори и при управлението на ГЕРБ.

И ако областният управител е толкова загрижен за състоянието на Пловдив град и за неговият облик,нямаше нужда да спира за втори път заема от Европейската банка,за да може градът да има прилична инфраструктура,защото Пловдив не е само Старият град-ама и това е друг въпрос.

Иначе ще си говорим за минути,милиони.....



Още по темата: общо новини по темата: 134
26.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
17.04.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Абсолютно съм съгласен с всички, които критикуват общината за извършената гавра макар, че "критика" е много, много меко казано. Виновните общинари и кметът заслужават нещо по-твърдо. Имам чувството обаче, че някой сладур от ВМРО-НИЕ чете коментарите и масово праска минуси на всички, които са против любимата му партия.
+2
 
 
Това писмо лъха на слабост и гузност, ама какво да правят войводчетата - трябва да се оправдаят пред все по-малкото си фенове.
+3
 
 
През живота си много пъти съм виждал "изнасилване" на писмената реч от кръгли идиоти, които се опитват да кажат нещо, но това писъмце надмина и най-жалките текстове, които съм чел. Мисля няма да преувелича ако кажа, че човек влага повече творческа енергия, когато се облекчава в тоалетната, отколкото се е опитвал да вложи в напъните си авторът на това писание. Вечният проблем на глупака - не мълчи, а започва да крещи, за да стане по-зле.
+1
 
 
първо се пита за срока, изискванията и правилата! Чак след това се започва по изпълнение на проекта, но затова се иска акъл, а в общината го нямат. Ще гласувам за кандидат кмета, който да сложи в обещанията си, че ще оптимизира и ще внесе ред в администрацията на Пловдив. Бях на Радецки за един документ и за 10 минути минах 12 кабинета и накрая се оказа, че това е работа на жената от гишетата.
+8
 
 
Аз съм подавал документи, имам проекти и съм имал вземане даване и с общини, и с държавната администрация. Законите и правилниците също или не са добри или не се спазват, например Закона за ограничаване на административния произвол. Tози закон е по-скоро подигравка с гражданите и фирмите, отколкото действащ. Всички имат дефицити, но управлението и администрацията на Община Пловдив са наистина МАЛОУМНИ, БЕЗПОЛЕЗНИ И ВРЕДНИ за нашия град. Във ВМРО-ние, явно преяли с власт и чужди пари, милионите на данъкоплатците ги нямат за нищо, защото едно нещо е ВЪЗМЕЗДЕН ЗАЕМ, а съвсем друго е БЕЗВЪЗМЕЗДНО ФИНАНСИРАНЕ. Мисля, че дори за децата от детска градина Клепоухото магаре е ясно, кое трябва да е приоритет и кое не е целесъобразно. Естествено, че ще ви държим сметка, гадове, не само за кражбите, но и за пропуснатите ползи.
+2
 
 
Мътиш не мътиш водата ще те изям. Това казва вълка на агнето.
+4
 
 
Нямам думи. По-глупаво оправдание не бях чувал. Май само сроковете за заплати и премии спазвате . За това ли ми вдигнахте драстично данъците , защото не усвоявате парите , които можете да вземете с малко повече находчивост. Или тази дума не я разбирате . СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ САМОГЛОБИТЕ с 50 на сто от заплатите , до като се съберат тези 5,2 милиона.
+3
 
 
От това писание мисля, че става ясно, че все пак общината е прецакала работата. "Иначе ще си говорим за минути,милиони....." Поети!
+3
 
 
PeterA и PeterM, Славчовата камарила действа типично по български - винаги се чака последния момент от някакъв срок, винаги липсва достатъчна подготовка, а в случая най-вероятно - и компетентност. Аман от "скакалци" и "хлебарки" в пловдивското управление!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: