ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВМРО-БНД: Нека не надуваме балона, наречен "интеграция на ромите"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 20.01.2012Коментари (13)4678
© Plovdiv24.bg
Декларация  от ВМРО-БНД по повод безвъзмездната помощ от 40 000 лева на "Рома-1995", която фондацията получи след решение, взето вчера от пловдивските общински съветници на първата за 2012 г. сесия на местния парламент. Припомняме, че 31 бяха "за", 1 "против", а 5 се въздържаха. Единствен Гиньо Матев от ВМРО-БНД гласува "против". Ето и пълния текст на декларацията: 

От изборите насам ние от ВМРО не критикуваме управлението на Пловдив. Правим го, не защото всички решения са най-добрите според нас за града ни, а защото вярваме, че е демократично да дадеш сто дни доверие на всяко едно управление. За да може спокойно да подреди екипа си и да започне работа по своите приоритети и да покаже какво може. Днес обаче не можем да мълчим. На вчерашната сесия 31 от общинските съветници гласуваха за безвъзмездна помощ на фондация "Рома - 1995". 

Един беше "против" - Гиньо Матев от ВМРО - Българско национално движение. 

Това дарение за циганската фондация идва - забележете! - защото последната не успяла да спечели изготвен проект и затова кандидатствала за помощ пред общинския съвет. Поне така ни бе обяснено от председателя на фондацията и общински съветник от ДПС - Антон Карагьозов. 

Никой не се почувства задължен да обясни да не би случайно въпросната фондация "Рома - 1995" да е овластена да получава пари по дефиниция по принцип или по силата на някаква незнайна привилегия.

Логично е да попитаме дали ще бъде финансиран от общината всеки един неуспешен проект на всяка една организация, кандидатствала по някой от безбройните фондове?

Естествено, че НЕ! Или по-скоро: искрено се надяваме, че НЕ. Финансирането на тази фондация е по политически причини, а не по целесъобразност! Затова и буди нашето огромно възмущение! И държим да споделим възмущението си с пловдивчани, защото очевидно техните представители в местния парламент не го споделят.

Точката за финансиране беше внесена и на последната сесия преди изборите от бившия кмет, беше внесена и в новия общински съвет.

Знаем, че когато бъде спечелен един проект, той подлежи на строг контрол относно изпълнението на заложените параметри по него. Никой не даде обяснение, обаче, как ще бъде контролирано разходването на тази "безвъзмездна" помощ. Тази помощ обаче не е безвъзмездна! Първия път беше внесена, защото идваха избори и някой трябваше да плати... Сега беше внесена, защото минаха изборите и някой трябваше да плати. 

За пореден път ставаме свидетели на безпринципно заиграване с циганите от страна нашите управници. С това решение общинският съвет продължава с абсолютната сегрегация на циганското население.

Още от първи и втори клас ромските деца биват научавани, че са нещо по-различно от своите връстници, и че обществото е длъжно да им плаща заради това че са с различен произход. Ето защо ние от ВМРО - БНД категорично се обявяваме против циганизацията в политиката и настояваме Антон Карагьозов да се откаже от получаване на тази "безвъзмездна" помощ, да преработи проекта си така, че да бъде одобрен и да кандидатства по някой от фондовете, които финансират "ромското включване".

Управляващите трябва да знаят, че с подобни недалновидни решения засилват още повече общественото недоволство към едно от малцинствата в България и това неминуемо ще доведе до последици. 

Надяваме се, че много бързо хората, облечени с власт, ще разберат, че не може постоянно да се надува балонът, наречен "интеграция на ромите". Всички видяхме какво стана в Катуница, искрено вярваме, че това е просто инцидентен случай, а не началото...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Поредната издънка на Гиньо. Беше добър районен кмет, ама за политик не става. След време сигурно пак ще обърне "плочата", че за интеграция на ромите е нужно инвестиране в образованието. Ама така е в политиката - като няма идеи, се набляга на евтин популизъм.
+1
 
 
Ще ни докарат до югославската история отпреди 20 години /дано не съм прав/...
0
 
 
Абе, селски пръчки недоклатени, да бяхте гласували и вие "против". Единствено Матев има право на подобни изявления. Тъпи мюхлюзи, нали вие кихнахте на мангустите в Столипиново на изборите!
-2
 
 
Големите "противници" на герП, сега се правят на инакомислещи. Един съветник вкараха и си помислиха, че на някой му пука за техния глас "против". Друг е въпросът, че на мангалите не бива да се дават пари и привилегии, а да се карат да работят. вмро - бнТ да не се правят на откриватели на топлата вода и да не обвиняват герП в "безпринципна" подкрепа за циганите, щото ГАньо Матев много лесно се надупи на сегашните управляващи след като пресметна бъдещото мнозинство. Аман от военни, милиционери, комунисти и всякаква паплач.
+8
 
 
Каква интеграция ...? Та на тях малко да им подадеш пръст и ръката ще ти изядат. Какво и да стане винаги го обръщат на етническа основа...Толкова години им гледаме интеграция ..Малко ли ни нарушиха авторитета в Европа...Докога трябва да ги търпим ,всяко дете знае ,че Столипиново един от центровете на наркотични в-ва в България ...Малко ли ,обикновени хора като нас си изпатиха ,до кога ще продължава това нагло тяхно държание ....Ние сме си виновни демокрация това онова,по времето на Живков мангал не е смеел да се покаже, нямало е престъпност ,хората са били спокойни вечер да излизат ,а сега като се стъмни да те е страх да си пуснеш детето до магазина !!!!
+7
 
 
Трябва да дадем повече власт на тези хора от ВМРО-БДН.Те май са единствените,на които им пука за циганския проблем.Дано повече хора да гласуват за тях.С НАШИТЕ ПАРИ НЯМА ДА СЕ РАЗВЪЖДАТ ЦИГАНИ!!!
+4
 
 
Парите бяха дадени за да няма против спирането на каруците ... е разбира се бяха дадени и защото сме наши хора, на всеки простосмъртен никой няма да даде пари безвъзмездно ...
на 20.01.2012 г.
+12
 
 
Никаква гаранция няма че парите няма да потънат в някой цигански джоб.Да си кандидатстват за финансиране от фондовете и да спазват законите и реда не само да реват и лапат безвъзмездни дарения.Стига са ни доили .До кога ще храним циганите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: