ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Училище в Пловдив обяви прием в доста интересни паралелки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:05 / 18.04.2024Коментари (0)28274
©
СУ "Св. Паисий Хилендарски“ Пловдив приема ученици в V клас в паралелки с "Космически науки“, "Роботика и китайски език“, "Испански език“, "Визуални изкуства“ и "Тенис на корт“.

Учебната програма по новия учебен предмет "Космически науки“ е разработена от екипа на училището в партньорство с Физико-технологичен факултет на Пловдивски университет и Висшето военно морско училище – Варна.

Трима академични преподаватели работят съвместно с учителите по физика, биология и география и остават финални щрихи по съдържанието на учебната програма. Това сътрудничество е изключително важно, така училищния екип е сигурен, че обучението е научно и методически издържано.

Предвижда се обучението да обхване 5, 6 и 7 клас, като ще се реализира изцяло чрез интегрирано учебно съдържание и проектно-базирано обучение в рамките на 72 учебни часа годишно.

Подготвя се специално оборудван кабинет. Така в условията на СТЕМ учениците ще изучават интердисциплинарното съдържание от областта на астрономия, биология, география, астрофизика, телекомуникации и под формата на космически мисии ще са откриватели, изследователи, ще се учат да търсят иновативни решения на проблеми пред живота в Космоса, справяне с космическото замърсяване, комуникацията при междупланетни пътувания, сигурността на космическите градове, създаване на модели на самоподдържащи се екосистеми, наблюдения на метеорити, работа с данни от Европейската космическа програма “Коперник", гравитация и сателити, приложение на наносателите и др.

С учебния предмет ще се стимулира и развива интереса към СТЕМ направленията и се очаква когато учениците завършват 7. клас да имат засилен интерес и мотивация към техническите специалности.

Иновативната паралелка по "Роботика и виртуален дизайн“ от новата учебна година се допълва с "Китайски език“, което ще позволи в края на 7. клас учениците да владеят езика на ниво А1. В училището има двама учители по китайски език, които вече преподават езика в извънкласна форма. От три години в училището се обучават ученици по "Роботика и виртуален дизайн“, които могат да програмират, конструират роботи, създават игри, развиват мислене и екипност, което ги отличава от другите с по-пъргави решения и нагласи за търсене на нестандартни прототипи.

В паралелката с допълнителна подготовка по "Испански език“ са предвидени брой часове за достигане на ниво А1 по езика в края на 7. клас.

"Визуални изкуства" в 5, 6 и 7 клас като учебен предмет за допълнителна подготовка ще се преподава от графичен дизайнер, учител по професионална подготовка в училището и ще позволи учениците да усвоят специализиран софтуер за създаване на дигитален дизайн и да придобият компетентности в областта на визуалната комуникация, дигиталните и медийните изкуства.

А, за паралелката със допълнителна спортна подготовка е осигурен сертифициран треньор по тенис на корт с дългогодишен опит в работата с деца. Реновираните спортни площадки позволяват изучаването на този спорт в училище.

Дни на отворени врати за представяне на училищния прием в V клас, обявени на училищния сайт, са на 25 април от 15:00 ч. до 19:00 ч.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: