ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученически рок групи от цяла България забиват на S`COOL ROCK FEST в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 30.05.2023Коментари (0)1464
Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL ROCK FEST ще се проведе на 17 и 18 юни в парк Лаута и ще премине под мотото "Рокът за едно по-добро бъдеще“.

Фестивалът е насочен изцяло към изяви на ученически рок групи от цяла България. Условията за участие в него са: групата да е съставена от най-малко 50 + 1 % ученици и да има минимум 3 авторски песни. На сцената тази година ще се изявят между 10 и 12 ученически рок групи, които са предварително подбрани от организаторите.

Водещи и ментори отново ще са членове на популярни рок групи от родната рок сцена. Известна, доказала се и любима на тийнейджърите група, ще закрие фестивала. Преди основните концерти в двата дни ще се провеждат китарни клиники и уъркшопове като съпътстващи събития, с участието на ментори и преподаватели от водещи школи по китара в Пловдив. По този начин младите музиканти ще имат възможност да се запознаят с нови техники на музициране, с идеята те да бъдат насърчавани да овладяват нови знания, умения и да бъдат стимулирани към творчество.

S`Cool Rock Fest 2023 отново ще се превърне в събитие, обединяващо публиката и младите изпълнители на стойностната рок музика в едно цялостно преживяване, едно от предизвикателствата в сферата на музикалното изкуство в града ни. Основна цел на проекта е популяризиране на млади таланти, подкрепа на тяхното творчество и развитието им като бъдещи творци.

Фестивалът няма конкурсен характер и традиционно всички банди получават подаръци от спонсори, вносители на музикална техника, продуцентски компании и други фирми от сферата на музикалния бизнес. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Организаторите от Сдружение "Активна подкрепа за креативност“ и партньори осигуряват всичко необходимо за провеждане на феста - отлична сцена, перфектен звук, уникално осветление и всякаква сценична техника, необходима за доброто представяне. На разположение ще бъде и екип, който да подпомогне организационно бандите на сцената и извън нея.

Всички събития в двата фестивални дни: репетиции, уъркшопи, китарни клиники и самите концерти ще бъдат излъчени на живо във фейсбук страницата на феста https://www.facebook.com/scoolrockfest.

Ще бъде създаден кратък филм, който ще представи рок-естетиката, съществуваща извън нощните клубове – новите стилове в рока, актуални сред младото поколение и почти непознати за по-възрастните фенове!

"Реализацията на този проект е нашия начин за борба с проблемите на съвремието, обогатяването на музикалната култура и творческия потенциал на младите хора. Това е идея, която е достойна и постижима, мотивира ни да изграждаме подобни идейни концепции и да вярваме в значимостта на действията ни, защото са в името младите хора - бъдещето на България! Като хора, ангажирани с изучаване, представяне и популяризиране на рок културата, отчитаме необходимостта от реализиране на подобни прояви, даващи възможност за развиване на качествени приоритети и получаване на персонални препоръки и съвети от професионалисти за бъдещето, личностно и професионално израстване на новото, младото, творческо поколение. Чрез представянето на изцяло авторски песни ще стимулираме на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене“, споделят организаторите от Сдружение "Активна подкрепа за креативност".

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество ".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: