ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Свети Георги" стартира проект за близо 350 000 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 25.02.2013Коментари (5)2256
©
Проект по договор № ESF-2115-06-11001 - "Развитие на човешкия капитал - път за подобряване качеството на болничните услуги в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив" стартира лечебното заведение. Стойността на проекта е 348 799,49 лв, а продължителността му - 18 месеца. Това обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на най-голямата болница в страната проф. д-р Карен Джамбазов.

Общата цел на проекта е да се гарантира устойчива заетост на служителите над 55-годишна възраст, като посредством обучения се повиши тяхната квалификация. Едновременно с това ще се използва техният професионален опит за провеждане на обучения на работното място и повишаване професионалния капацитет на останалите служители на болницата, обясни проф. Джамбазов.

В рамките на проекта ще се прилага иновативен модел за организация на труда, в т.ч. система за оценка и кариерно развитие на персонала. Предвидено е да се изготвят програми за продължаващо професионално обучение на наетите лица, които да стимулират въвеждането на различни гъвкави форми на заетост.

Цели се подобряване на адаптивността, конкурентоспособността и производителността на труда на служителите на най-голямата болница в страната. Те ще преминат курсове за по-висока квалификация и за преквалификация, чуждоезиково обучение, обучение по ИКТ и други ключови компетентности. По този начин ще се развие менторството и лицата с дълъг професионален стаж ще се превърнат в обучители на по-младите си колеги. Резултатът ще е създаване на условия за по-широко прилагане на принципите за учене през целия живот, заяви ръководителят на проекта Момчил Мавров, който е зам.-директор по "Административни и икономически въпроси".

Целевата група на проекта са 2 767 служители на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД. За 2 490 от тях ще бъдат разработени индивидуални планове за кариерно развитие. Останалите 277 души са на възраст над 55 години. Те ще бъдат разпределени в 9 групи от лекари, медицински специалисти, санитари и административно-стопански персонал и ще бъдат подготвени за обучители в рамките на 48 учебни часа, разпределени в тримесечна програма. В нея се предвижда модул за изучаване на добри национални и европейски практики в болничната дейност.

Второто разпределение на персонала е на база пряко включване в проектните дейности. В него 1 147 лица от всички 2767 ще се обучават, като им се гарантира гъвкава форма на заетост. 277 души от тази група са служителите над 55-годишна възраст. Другите 870 човека ще бъдат включени в 28 специализирани курса за интегрирано обучение на работното място в продължение на 96 учебни часа, разпределени в 6 месеца.

Проектът ще се реализира на три етапа. През първия ще се идентифицират нуждите от подготовка на обучители по определени работни позиции. По-възрастните служители се нуждаят от повишаване на квалификацията си и адаптиране на познанията и уменията си към новите динамични условия на труд. В същото време техният опит ще помогне за реализирането на по-ефективен обучителен процес.

Обучението се налага и от потребностите за допълващи знания в области като психология на управлението, тренинг на работното място, ролеви игри, чуждоезикови познания, комуникационни умения, използване на ИКТ техника, опазване на околната среда и др., обясни Мавров.

На втори етап ще се дефинират целите на обучението по отношение на знанията, уменията и нагласите, а на третия - лицензирана обучителна организация ще представи конкретен план за обучение и учебни програми. Те трябва да са съобразени с основните характеристики на обучаваните. Особеностите им предопределят избора на учебния курс, съдържанието на учебния материал, продължителността на обучението. Занятията ще се провеждат в работно време - 2 пъти седмично по 2 учебни часа.

Проектът предвижда и социални придобивки за служителите. Ще се извършат строително-ремонтни дейности по разработен проект от избран чрез обществена поръчка изпълнител, както и монтаж на градинско оборудване и алейно осветление в парковата зона за отдих на персонала. Ремонтираното и реконструирано място за почивка и ще позволи на персонала реално да намира място за отмора и за среща с колеги след изпълнение на напрегната работа в болнична обстановка, каза Момчил Мавров.

Проект по договор № ESF-2115-06-11001 - "Развитие на човешкия капитал - път за подобряване качеството на болничните услуги в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив", се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007 - 2013 г. чрез Европейския социален фонд, уточни проф. Джамбазов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.02.2013 г.
0
 
 
Времето ще покаже! Дано има резултати проекта и те да са в полза на всички!!!
Aнонимен
на 25.02.2013 г.
+2
 
 
Само това остана да се направи -хахахххха,в такава мизерия се работи ,ниски заплати,не дават консумативи ,а бе гола вода .
Aнонимен
на 25.02.2013 г.
+2
 
 
Оня от ,дето се е подпрял до Джамбазов , Мавров куленския селяк ще гушне пак подобаща сума.Мракобесник гнусен....
+2
 
 
Глупак е Джамбазов , и на него му идва края .
Aнонимен
на 25.02.2013 г.
0
 
 
Добрият работодател се грижи подобаващо за служителите си. Дано се изпълни този проект, както е описано. Не е приятно да виждаме хора в светлозелени престилки да пият бира насред бял ден до барчето под дърветата и да 'благославят' нас гражданите, опулени от изумление. Един път съм била свидетел, стреснах се, но бързо се сетих, че крушата има опашка и си врътнах главата настрани, надявайки се да няма последствия за пациент. Беше 2009, лятото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: