ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: ЦДГ "Мир" ще работи на пълен капацитет до построяването на новата градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:01 / 25.06.2013Коментари (3)8709
© Plovdiv24.bg
Кметът говори за ЦДГ "Мир"
"Двете групи на ЦДГ "Мир" ще бъдат затворени до 15 септември, а дотогава Община Пловдив ще се опита да реализира мерки и дейности за реконструкция и обезопасяване на компрометираното крило на сградата. Тези мерки трябва да направят така, че РЗИ да даде разрешение за ползането на въпросната част от сграда, за да може от началото на учебната година детската градина да работи на пълния си капацитет от 4 групи". Това заяви пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев след спешната му среща с родители, чиито деца посещават детското заведение.

На срещата присъстваше и заместникът на градоначалника Димитър Кацарски, а тя беше провокирана от отвореното писмо, което Настоятелството на градината изпрати до редакцията на сайта и до институциите в града във връзка с вчерашното изказване на Тотев на пресконференция, което ние отразихме  както обикновено като публикация в сайта.

"Постигната е договорка с родителите, които са се съгласили от 1 юли децата им да посещават сборни групи в детското заведение", поясни още за нас градоначалникът.

По думите му, през следващата седмица той отново ще се срещне с представители на РЗИ, за да уточнят кои са най-спешните мерки, които трябва да се вземат за укрепването на сградата, така че конструкцията на градината да издържи поне една година, докато бъде построена и въведена новата такава.

"Ако всичко е наред, на 15 септември ще имаме една чисто нова детска градина "Мир", а сега съществуващата сграда ще стане най-вероятно ясла, която ще отговаря на всички изисквания за безопасност на живота и здравето на децата и служителите", категоричен беше Тотев. 

Той разказа, че правените през годините ремонти и по-точно последния такъв донякъде, според общинските конструктори, вместо да поправи положението с пропукванията и пропаданията на обекта, малко го е влошило. 

"Констатирахме голямо количество от замазка с арматура, която е положена допълнително върху плочите и е утежнила цялата конструкция на крилото. Става въпрос за дебелина от 10 см, което е довело и до нови пропуквания, които са констатирани сега от комисията на РЗИ. Съобразяваме се изцяло с исканията на гражданите и правим всичко възможно обектът да остане да функционира, но най-важното през това време да се осигури безопасността на живота и здравето на децата, както и на персонала на градината", завърши изказването си кметът. 

Във вчерашния ни материал можете да чуете изказването по време на пресконференция на градоначалника във връзка с ЦДГ "Мир". Очаквайте финансовата справка от Общината какви суми за изразходвани досега за ремонта на градината. 

Ето и отвореното писмо, което получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg

"Настоятелство при ЦДГ "Мир", гр. Пловдив

До Кмета на Община Пловдив - Иван Тотев
До Зам.-кмет "ОНКТ" - Стефан Стоянов гр.Пловдив
До Кмет на район "Западен" - Десислава Желязкова
До Началник отдел "Образование"- Донка Щилянова
До Общински съвет - Пловдив


ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми г-н Тотев, г-н Стоянов, г-жо Желязкова, г-жо Щилянова, дами и господа Общински съветници,
Във връзка с публикациите в медиите от 24.06.2013 и 25.06.2013, бихме искали да заявим ,че ние родителите, сме изключително изненадани и потресени от прочетеното.
За нашите деца ЦДГ "Мир" е техният втори дом. Там те прекарват по-голямата част от деня си. Там децата ни се възпитават, обучават и отглеждат с много любов, отговорност и професонализъм.

Ние следим от близо проблемите на сградата на ЦДГ "МИР", както и действията на екипа на ЦДГ "МИР" в тази насока.
Сградата е в експлоатация от 08.12.2004 и ние смятаме ,че амортизацията й е нещо обичайно за 9-годишен период. Напълно отговорно заявяваме, че от 2004 година в сградата е направен само един козметичен ремонт през лятото на 2011 година на стойност 19 000 лв.

В същото време разполагаме с:

1. Конструктивно становище от 08.11.2012 на инж. Славена Никофорва Недева - Антонова КИИП София - град , секция КСС, рег. N 00548, което препоръчва ремонтиране на сградата, а не нейното затваряне.
2. Предписание от общинско предприятие" Жилфонд" за изготвяне на конструктивен проект за укрепване на сградата подписано от инж. Румен Ламбрев.
Приветстваме решението Ви за построяване на още една детска градина в район Западен. Но също така апелираме да преосмислите решението, за затваряне на 2 групи от ЦДГ "МИР" и да осигурите на възпитаниците й нормален старт на новата 2013/2014 учебна година с пълен капацитет на групите.
Като родители и учители на тези деца , ние искаме най-доброто за тях , а разформироването на групите и разпределянето на децата в други детски градини , определно не е сред тях , предвид трудната адаптация и стресът , който ще им бъде причинен!
Ние вярваме , че институции и родители биха могли да работят заедно , за осигуряване на най-доброто бъдеще за нашите деца! За това бихме желали това писмо да бъде взето под внимание преди да вземете окончателно решение за съдбата на ЦДГ "МИР" , която осигурява адекватна грижа и обучение на децата в Район "Запад" вече повече от 50 години.
Категорично заявяваме нашето несъгласие с решението за разформироване на 2 групи от ЦДГ "МИР" и заявяваме готовността си да участваме в намирането на по-добро решение в името на нашите деца!

Ние считане за правилно :

1. Да се изготви конструктивен проект за укрепване на сградата.
2. Да се укрепи сградата на ЦДГ "Мир", съгласно изготвения проект .
3. Горните две точки да бъдат изпълнени, независимо от решението за построяване на нова детска градина в района.
Прилагаме:
1. Конструктивно становище от 08.11.2012 на инж. Славена Никофорва Недева - Антонова КИИП София - град , секция КСС, рег. N 00548.
2. Предписание от общинско предприятие" Жилфонд" за изготвяне на конструктивен проект за укрепване на сградата.
3. Подписка на родителите , чиито деца посещават ЦДГ "МИР"


24.06.2013г.

Председател:Гр. Пловдив Ю. Корнов
Членове: Н. Димитрова, Р. Стоилива



Още по темата: общо новини по темата: 252
18.01.2024 »
14.12.2023 »
01.12.2023 »
17.11.2023 »
17.08.2023 »
05.08.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не сте права Мама Моргана . Тук говорим за компромис, за да стартира ремонтът в най-кратък срок . Кое според Вас е по-добре сборни групи сега или без 2 групи на есен? Това са форсмажорни обстоятелства. Проявете разбиране и оставате общината и останалите да си свършат работа , а ние ги гледаме под лупа за спазването на дадените днес обещания!
-1
 
 
"Постигната е договорка с родителите, които са се съгласили от 1 юли децата им да посещават сборни групи в детското заведение", поясни още за нас градоначалникът. Все едно това не е практика по принцип!В повечето градини децата са в сборни групи и са по 30 в група,в най-големите жеги!Аз ясно си спомням обещанията на г-н Иван Тотев,който преди да бъде избран за кмет беше казал,че това повече няма да се случва!Отново са просто празни приказки и обещания!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: