ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотална разпродажба на имотите на Бекриев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 29.01.2011Коментари (32)19734
© Plovdiv24.bg
СИБанк спечели на публична продан вчера луксозния дом на строителя Димитър Бекриев в Куклен. Седем оферти се бореха за замъка от над 340 квадрата с басейн, подземни гаражи и двор. Шест бяха на СИБанк, 7-та и най-висока - на неизвестен участник. Той бе предложил почти 1 милион за къщата на строителя, при първоначална цена 452 340 лева. Фаворитът обаче не успя да представи вносна бележка, че е превел задатъка от 10 процента по сметката на частния съдебен изпълнител Людмила Мурджанова. Публичната продан, която бе обявена за 12 часа, бе отложена за 16.30 заради въпросния задатък, който се чакаше да пристигне по банков път следобеда. Това обаче не се случи и Мурджанова обяви СИБанк за купувач. На практика обаче банката купува имота, който продава, тъй като продажбата бе обявена заради непогасен кредит в размер на около 10 милиона лева на фирмата на Бекриев - "Регнис".

Залата на продажби в Районния съд вчера предобед бе окупирана изцяло за търгуване на имоти на "Регнис". Маратонът започна в 9 часа, когато се отвориха оферти за жилища и гаражи на бул. "Дунав". В 10 часа бяха обявени магазини на ул. "Никола Карев" в "Южен". В 11 - магазини и етажи в "Екселсиор" на Главната. А в 12 - семейната къща на Димитър Бекриев и друго негово празно дворно място в Куклен.

Общо 9 наддавачи участваха за 3 апартамента, 5 гаража и 2 магазина в нова кооперация на бул. "Дунав" 66. За 3-те магазина на ул. "Никола Карев" до кметството на "Южен" никой не се появи. Същото се случи и с перлата на Главната - "Екселсиор", към която имаше нулев интерес. За къщата на Бекриев и празното дворно място в Куклен обаче се появиха общо 4-ма наддавачи с 9 оферти.

Окончателни сделки ще има след седмица, тъй като дотогава спечелилите на публичната продан купувачи трябва да внесат посочените суми, поясни Мурджанова.

Димитър Бекриев бе в разцвета на бизнеса си допреди 3-4 години. Доби особена популярност през 2006 г. заради 32 декара общински имот, който бе закупил за 6 милиона лева, а по-късно продаде за 24 милиона евро. На следващата година строителят замени подземния етаж на "Екселсиор" за друг общински имот от 30 декара в "Тракия", като обеща да построи и две детски градини. Той изпълни и административната сграда на кметството на "Южен". Преди 3 години подхвана мащабно строителство на курортно селище при Цигов чарк. Заради тази инвестиция Бекриев изтегли кредит от СИБанк, който не успя да погаси и заради който вчера негови имоти се продаваха на верижна лента.

Ако преди години някой ми беше казал, че ще стигна дотук, нямаше да повярвам, каза вчера следобед Димитър Бекриев. Той допълни, че се радва за това, че банката е спечелила публичната продан за къщата. Къщата ще остане моя, ще се разберем с банката, сигурен е строителят. Фактът, че и за "Екселсиор" не е имало купувачи, също ме радва, продължи той.

Бекриев заяви, че очаква съвсем скоро да се разплати със СИБанк. От доста време съм в преговори с чуждестранни инвеститори - с един швейцарски фонд и с друга фирма от Европа. Преговорите са за курорта при Цигов чарк. Фактът, че съм заложил много свои имоти, дори и къщата си, за да получа кредита от СИБанк, говори, че съм сигурен в качеството на проекта. Ще има сделка, ще изляза от кризата, вярва Бекриев.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 5
03.02.2022 »
04.03.2020 »
01.09.2013 »
07.09.2012 »
06.01.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Хайде кажете пак че Главчо и Чомака не са корумпирани! Сега е ред да фалират Свинаря и Ветко.
0
 
 
На мен пък отдавна ми беше клиент, какъв е бил що е бил фалира, и сега ще плаща, може и на топло да го вкарат, аз пък ще го запомня като усмихнат човек с чуство за хумор и винаги точен плащач. Да всички знаехме за далаверите му още тогава, ущети общината и не само, запознат съм и с други хора на които е направил бая мизерии, но по характер беше готин пич, затова нямам намерение да го плюя само ще дам един съвет към подрастващите, които са в тоя сайт, тоя пример може да бъде полезен..... запомнете " Комара не прощава нико му" тои му е.а мамата.
+7
 
 
..."закупил ОБЩИНСКИ имот за 6 милиона ЛЕВА,по-късно продаде за 24 милиона ЕВРО"...!!???? Не е луд,този,който яде баницата,луд е този,който му Я ДАВА.... е*ати "БИЗНЕСМЕНА"....работата,обаче се е РАЗСЪХНАЛА....!!!
+4
 
 
Славчо носи, Бекрията меси...обаче секна на Славчо носията и Бекрията сгъна платната...долна комунистическа сган. Ред е и на Чалъма...
+8
 
 
Бекрията не го сайдисват вече от общината и бизнесчето закъса!Тези изкуствени полит-бизнесмени все по-често ще ни казват сбогом!Нали това е смисъла на промяната на статуквото против което гласувахме на последните избори!?...
+14
 
 
Димитър Бекриев бе в разцвета на бизнеса си допреди 3-4 години. Доби особена популярност през 2006 г. заради 32 декара общински имот, който бе закупил за 6 милиона лева, а по-късно продаде за 24 милиона евро. На следващата година строителят замени подземния етаж на "Екселсиор" за друг общински имот от 30 декара в "Тракия", като обеща да построи и две детски градини. И това са далавери за милиони за сметка на община, която в момента няма пари за нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: