ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежък инцидент в пловдивско училище, момиче е със спукано ребро!
Автор: Адриана Георгиева 14:33 / 18.02.2020Коментари (18)38981
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Момче от 3-ти клас в пловдивското училище ОУ "Елин Пелин" е ударило в гърба своя съученичка, от което момичето е със спукано ребро. За насилието в класната стая в Plovdiv24.bg се оплака Петя Малинкова, майка на пострадалата.

"Съученик на дъщеря ми със силен удар в гърба й е причинил телесната повреда - спукано ребро в края на януари. Тя е седяла на чина и е рисувала в момента, в който той я удря в гърба. Имам подадена жалба към директора, събирал се е учителски съвет, на който аз не съм била поканена. Няма решение и отговор от директора на училището", разказа Петя Малинкова пред наш репортер. 

По думите на жената, детето изпитва силни болки и се налагало да й дава обезболяващи, въпреки че продължава да ходи на училище. 

"Много е лесно да я преместя в друго училище, но тогава насилникът остава ненаказан", заяви още майката. Избухливото момче имало брат близнак, били крайно агресивни и непрекъснато предизвиквали инциденти. 

"Притеснявам се, защото те продължават да ходят на училище заедно, по цял ден са в една стая. Казала съм на дъщеря ми да седи по-далече и да не комуникира с него" разказа Петя. Тя е очаквала директорката да вземе съответните мерки и да уведоми социалните служби. 

"Надявам се да получа някакъв отговор, който трябва да вземе решение - да го вземе и да има последствия, защото всичко остава ненаказано", завършва разказа си притеснената майка. 

Наш репортер се свърза с директора на ОУ "Елин Пелин" Татяна Вангелова. "Разглежда се поведението на двете страни. Извикали сме родителите на момчето, не сме засегнали правата на никого", бе нейният коментар по темата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съжалявам за случилото се. Проявите на агресията станаха тъжен спътник в българското училище. Дали в "Елин Пелин" или съседното училище, дали Пловдив или София?! Проблема се корени в семейното възпитание и възможно най-строго санкции, които МОН е необходимо да регламентира!!! Съжалявам за случилото се. Училищното ръководство и Учителите в ОУ"Елин Пелин" са професионалисти и отдадени на професията си хора. Имам преки наблюдения, тъй като синът ми е петокласник в това училище. Много съм доволна от избора си на училище за него. Недоволна съм от родителите, които си мислят, че Училището им дължи първите 10 години домашно възпитание, заради това, че тях ги е мързяло. И заради това трябва да страдат Директори, Учители и ние останалите родители. Бог да пази децата ни!
-1
 
 
Родителите на проблемни деца трябва да бъдат системно пребивани и малтретирани. Децата им трябва да бъдат отлъчени в класове за проблемни и да се обучават там за обслужващ персонал, какъвто без съмнение ще станат. Надявам се малкия пакостник да има ужасно детство и да бъде една сгушена мижитурка до края на дните си, и да се страхува дори да кихне.
+2
 
 
Директорката явно е кьорава,като се прави,че не разбира,че има проблемни деца в този клас !Така е !Значи е за уволнение !
0
 
 
Тя, директорката, че е за гонене, така е. Ама запитал ли се е някой защо още е такава. То само като ? видиш видът-хухлавелка отвсякъде. Но явно някой, от някъде я подкрепя?! Защо не са били уведомени социалните за този случай. Защо толкова време се протакат нещата? Защо се прикриват действията на учители от училището, които постоянно истерясват пред децата-било от критическа, било от лични проблеми. А после обвиняват децата, че уж проваляли часове. Много въпроси, но няма кой да отговори.
0
 
 
Аз не знам, как по действията на едно дете, заклеймявате училището, учителите и учениците в него. Голямата ми дъщеря завърши ОУ"Елин Пелин" и съм безкрайно доволна от подготовката и, както и от учителите, които и преподаваха. Без колебание записах и малките там. Отново съм много доволна. Преподаването е на ниво! Децата ми посещават занималня. Винаги са с написани домашни. Училището е ориентирано към екологията и има много инициативи, които възпитават учениците в опазване на околната среда. Проблемът с недисциплинираните ученици се крие в семейството и възпитанието им, а не в училището и учителите!
+5
 
 
Докато родителите не се вдигнем да протестираме против делегираните бюджети и пълния монопол на държавата в образованието, ще продължава да се случва това, ще продължават гаменчетата да са пазени от директорите, ще продължават да са тормозени учителите, ще продължава да се изисква приобщаване на неприобщимите, които ходят на училище само, за да не им спрат детските. Та учител няма право да остави на поправка никой!!! Срамота е в математическа гимназия да се приема с тройка!!! Само, че ние мълчим ...
0
 
 
В това училище са събрани доста бъдещи престъпници. Синът ми беше В това училище и беше тормозен и се принудихме да го преместим в друго училище. Въпреки всичко тормозът не спря. Миналата седмица беше спънат на улицата пред нас от четвъртокласник от ОУ „Елин Пелин“ и вече втора седмица е с шиниран крак вкъщи.
0
 
 
После защо бащи на други деца влизат и бият.....ето защо...... Ако бях аз този такива свирки щях да му дам да прави, че и на майка му щях да се изцепя на тиквата(ако е хубава де), че последно време само папа буа диоп са се навъдили..... Аман от гамени още от трети клас..... И тояЯ го чакай после да прославя България
+4
 
 
Директорката на това училище е за гонене отдавна . По - непрофесионално отношение не съм срещала никъде и в никое училище . И двете деца си ги махнах от там и не съжалявам . Аз съм учила там , и това беше най-страхотното училище , останаха две истински учителки там - г-жа Дончева и г-жа Недева...всичко друго е плява !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: