ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Теодора Николаева, БСП: Трябва да насърчаваме устойчивия икономически растеж и създаването на качествени работни места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 26.05.2024Коментари (1)1906
©
Третата в листата на “БСП за България" за предстоящите парламентарни избори е Теодора Николаева. Тя е на 38 години. Магистър е по Корпоративно управление, бакалавър по Стопанско управление. Има специализации по предприемачество и мениджмънт в туризма. Мениджър е в туристическия сектор с над 13 години опит на същата позиция, като преди това и понастоящем осъществява дейност в управлението на проекти. Член е на УС на Съвет по туризъм – Пловдив, директор е на Център за професионално обучение (ЦПО към Интелект КООП ЕООД), преподавател и ментор в курсове за придобиване на професионална квалификация на безработни лица в сферата на туризма.

- Г-жо Николаева, каква е основната причина, която Ви подтикна да се кандидатирате за народен представител?

- Вярвам, че всеки трябва да даде своя принос, независимо дали чрез доброволчество, професионални дейности или публична служба. За мен възможността да представлявам интересите на хората и да работя за тяхното благополучие беше силен стимул да се кандидатирам за народен представител. Като част от колективи винаги съм била ангажирана с обществените проблеми и съм търсила начини да ги адресирам. Това ми предоставя възможност да приложа своите познания и опит в правенето на политики, особено в областта на туризма, образованието и социалните дейности.

- Кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?

- Сред основните ми приоритети са икономическото развитие и намаляване на неравенството. Въпреки че България отбеляза известен напредък в икономическата сфера през последните години, остават значителни предизвикателства. Страната трябва да работи за насърчаване на устойчив икономически растеж, създаване на качествени работни места и намаляване на неравенството. Това може да се постигне чрез инвестиции в образование, наука и технологии, подкрепа за малкия бизнес и гарантиране, че ползите от растежа са споделени широко в обществото.

- От какво има най-голяма нужда България в момента?

- Без да се замисля бих посочила приоритетно нуждата на страната ни от стабилност и редовно правилство с възможност за дългосрочно ефективно управление. Но отговорът на този въпрос не е еднопосочен. България продължава да се бори с корупцията на всички нива на обществото, от местната администрация до висшите ешелони на властта. Наличието на прозрачни и отговорни институции, прилагането на ефективни антикорупционни мерки и създаването на култура на почтеност са от съществено значение за изграждането на доверие в държавните институции и насърчаването на икономическия растеж.

- Кои законодателни инициативи считате за най-належащи?

- Широко обсъждан, и не без основание, е преходът на страната ни към нисковъглеродна икономика или т.нар. Европейска зелена сделка. Тя поставя ЕС и в частност България във все по-голяма зависимост от вноса на енергийни горива. Нужно е преразглеждане на поетите ангажименти от страната ни като част от ЕС, защото зеленият преход не бива да бъде за сметка на работни места. Алтернативи в посока на това са съществуващата ядрена енергетика, масова газификация, развитие на ВЕИ потенциала, повишаване на енергийната ефективност. Възможностите ни са за внедряване на иновативни технологии при които не само ще се гарантира, но и ще се обезпечат както политиките от мерки и действия за опазване на околната среда и водите, заетостта на наетите служители и работници в сектор “Енергетика“, така и устойчивото развитие на посочената индустрия.

- Какви промени са нужни в сферата, в която Вие сте експерт?

- В Туризма са необходими активни политики по повод популяризиране на България като атрактивна културно-историческа дестинация и запазване на ползваното до момента данъчно облекчение от местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение.

Недостигът на кадри в туризма е хроничен. За решаването на този проблем е нужно ефективното взаимодействие между държавата, представителите на бизнеса и учебните заведения, както по отношение на годишния прием, учебните програми и стажове, така и по отношение възнаграждението на заетите в туризма. Приоритет е възобновяване на интереса на младите хора към туризма като един от водещите отрасли в българската икономика.

- Защо избирателите да гласуват на предстоящите избори?

- На прага на поредните избори гражданите вероятно си задават въпроса "Има ли смисъл да гласуваме отново?“ Макар и доста често, макар и обезкуражаващо да изглежда поредното ходене до урните, вярвам, че няма по-решаващ фактор за нашето бъдеще от нашия глас сега. Негласуването не води до промяна, нужно е активното участие на гражданите в изборите.

- Защо да подкрепят "БСП за България"?

- Със своето развитие, но и устойчивост в годините на преход и поява на нови политически формации и партийни експерименти, БСП доказа, че има съществена роля в политиките на държавата по отношение на трите основни стълба за утвърждаване на общественото благо и националните интереси:

Икономически политики в полза на работниците, регулиране на икономическото неравенство и инвестиции в социални услуги, образование и здравеопазване.

Приоритизиране на социалните въпроси по отношение на защита на правата на гражданите, в т.ч. хората в неравностойно положение, възрастните хора, младите семейства и преодоляване на демографската криза в България.

Външна политика: балансирана външна политика, недопускаща участието на страната ни във военни конфликти.

Можете да подкрепите Теодора Николаева с бюлетина номер 24 и преференция 103.


Още по темата: общо новини по темата: 596
17.06.2024 »
16.06.2024 »
16.06.2024 »
16.06.2024 »
16.06.2024 »
15.06.2024 »
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И един мармот завива шоколад в лъскав станиол. Докато гергов, корнелата и още някои 'герои' са в бкп..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Европейско първенство по футбол 2024
Хандбал - подготовка и състезания
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: