ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Техническият панаир също се срина - изложителите почти наполовина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 28.09.2009Коментари (19)9309
© Plovdiv24.bg
Така изглежда панаирът 2 дни преди откриването му. Снимката е направена на 26-ти септември
Най-голямото и най-престижно изложение на пловдивския Международен панаир, а именно есенният Технически панаир тази година бележи огромен спад. На фона на все по-западащото предприятие, където всяко следващо изложение е все по-слабо неотдавна бизнесменът Георги Гергов, който по съмнителен начин придоби правото еднолично да решава какво се случва с панаира, реши да си изгради медийна империя. В нея вля огромно количество финансови ресурси и респективно панаирът от тогава започна да залязва.

Припомняме, че пролетното изложение тази година отбеляза най-големия си спад от незапомнени времена насам. Голямо впечатление направи намалелият с близо 50 % посетителски интерес. Според министър Димитров, този факт е бил следствие от липсата на реклама, която да представя Панаира. Това означава само и единствено, че не финансовата криза, както се опитват да се оправдаят от панаира, а нескопосано управление водят едно от най-знаковите и най-големите пловдивски предприятия все по-надолу.

Есенният панаир тази година бележи спад близо на половина при фирмите-изложителки. Миналата година той премина с участието на 3202 фирми от 45 държави. За тази поне за сега се обявяват 1985 фирми от 43 държави, но може да се окажат и по-малко.

Дали добре излъсканата отвън фасада не е прикритие за едни далеч не толкова красиви неща, които се случват от вътре, би трябвало да покаже проверката, която новото правителство започна неотдавна. Наскоро директорът на панаира небезизвестният Богомил Бонев си позволи да заяви, че проверката за него била приключила. Разбира се нейният край, както и резултатите трябва да бъдат оповестени от проверяващите, а не от проверяваните, за да се счита за достоверна информацията. Снощи министър Трайчо Трайков обяви, че изказването на Бонев изобщо не отговаря на истината и проверката продължава. Той заяви също така, че връщането на мажоритарния дял от Панаира не минава единствено през закупуване на процентите от реститутите - какъвто съвет даде Георги Гергов и така даде лъч надежда, че Панаирът може да бъде спасен.


Още по темата: общо новини по темата: 43
17.06.2010 »
16.06.2010 »
14.06.2010 »
21.05.2010 »
16.05.2010 »
11.05.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хахахахахахахахахахахахахахаха!!!!!
0
 
 
Панаира процъфтяваше миналата година ВЪПРЕКИ Гергов. Сега с кризата ще му се види резила на прасчо.
0
 
 
От Пловдив избягаха много кадърни Пловдивчани и се приселиха във Варна,София и други държави. В Пловдив дойдоха гнусни селяни от цяла България и завладяха пазара с евтината си работна ръка. Ако един работодател плаща 500 лева на пловдивчанин,то на селяндура ще плати 360 лева и ще го осигурява на четири часа за 200 лева. Много лесно може да го освободи защото не си знае правата и няма да му се потърси отговорност от роднини,мъже и др. Пловдив е отсвирен и беден град и вече не движим икономиката. Вече не сме новаторите и от тук да тръгва всичко. Нямаме мислищи политици и от там всичко тръгва надолу,за панаира да не говорим,че заляза.
0
 
 
Абе вие защо се правите на идиоти? Не виждате ли, че има брутална криза, фирмите търсят в пъти по-малко кадри за назначаване, няма сделки, няма кеш, няма пари за реклама, какво остава за ходене по панаири. Всички изложители тази година са истински герои, евала за което. А Гергов, че е педе**с е факт, но не той е повика кризата. /да не говорим че някои лаладжии наредиха Слафчо профилактично/
0
 
 
Западните фирми по време на криза правят инвестиции и реклама само на най-силните си пазари. Българският пазар не е такъв и затова интереса им е малък. А колкото до Гергов, почти всичко писано по-долу за него е вярно.
0
 
 
За съжаление ще ни го вземат Панаира ей-така без да се усетим и май натам вървят нещата....жалко
You can't rely on other people to make you happy
на 28.09.2009 г.
0
 
 
Между другото някой виждал ли е в 8-ма палата за каква мизерия става въпрос. А беше най-хубавата. В други палати скоро не съм ходил, но на коелдния базар като погледнах зад и над "красивите" щандове инфраструктурата на самата сграда каква е станала. Просто не се поддържа отвътре така да се каже. Отвън че е излъскано ясно, но то като на село - отвън да ни видят хората, че да си мислят, че сме добре. Ама Гергов не се сеща, че тук не сме селяни със селско мислене.
+2
 
 
По мой спомен г-н Гергов имаше мераците (и подкрепата на Станишев) до Летище София да бъде направено софийски "филиал" на пловдивския панаир, така че можеше и панаира да изгубим. Като гледам тази година, май планът върви в действие. Панаирът е един от символите на Пловдив, болезнено е да виждаш как се проваля при все, че от десетилетия техническия панаир е събитието, в което европейския бизнес се мести в града на седемте тепета. .
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 28.09.2009 г.
+2
 
 
То някой ако не знае ще се запита: "Ама то панаир ли имало?"
+2
 
 
Тъй като живея до панаира и от опит знам какво става по панаирно време, тази нощ си изкарах колата на алеята на къщата, за да може да се види, че има кола. Идиотите обикновено барикадират всяко свободно място, ако ще и да е гараж. Излезох на улицата тази сутрин, когато тръгвах за работа и с изненада открих, че по улицата ни има празни паркоместа. Странно, казах си! След това минах (пеша) по колелото на панаира и с още по-голяма изненада открих, че задръстванията бяха малки, а костюмари почти не се срещаха. Покрай новотела положението беше същото. Почти липсваха чужди автомобили и хора, които да се разхождат по тротоарите. А това НИКОГА досега не е било, в панаирно време от Марица на север не се диша, този път положението е като в нормален делничен ден. Тъжна картинка...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Бюджет 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: