ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съветници искат да се спре шантажирането на инвеститорите в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 11:55 / 28.04.2022Коментари (3)5244
©
Спирането на ПУП-ове чрез Общинския съвет означава блокиране на целия град, твърди бизнесменът Илиян Филипов, който днес бе поканен на брифинг на ДБ във връзка с казуса с ПУП-овете, предаде репортер на Plovdiv24.bg. От ДБ обаче контрират, че те в действителност спират шантажирането на инвеститорите от страна на общината. Общинските съветници от ДБ в Пловдив настояват Общинският съвет да спре процедурата за гласуване на нови ПУП-ове, като дори сезираха министъра на регионалното развитие за това.

Той пък изпрати писмо, в което препоръчително се сочи, че всяко продължаване по този начин е нарушение на закона.

Представители на бизнеса обаче протестират срещу това, като казват, че писмото на министъра няма силата на законов акт, то не е наредба. "Знаем, че ЗУТ-ът е несъвършен, но за да работи бизнесът в града, трябва да намерите вратичка. Защо вие търсите къде е заровено кучето, за да спрете приемането на ПУП-ове. Съдът казва кое е законно и кое не, вие нямате право.“, каза Филипов.

ДБ в Пловдив обаче призова бизнеса да насочи цялата си енергия не към общинските съветници, а към общинската администрация, която не действа законосъобразно. Те самите постъпват превантивно, за да не стигат решенията на Общинския съвет до съда.

Общинските съветници от ДБ смятат още, че правната несигурност е абсолютна предпоставка за корупция и те напълно разбират инвеститорите, които твърдят, че търпението им се изчерпва. Още веднъж бе подчертано, че в писмото на министъра ясно се казва, че ако продължава да се допуска изработване на подробни устройствени планове, преди да е изготвена екологична оценка, това ще е нарушение на закона.

Според ДБ е добре, че това се изяснява сега, преди инвеститорите да са направили множество разходи, а след това съдът да констатира незаконосъобразност. Затова преди вече изясненото законово положение кметът вместо да губи време в чудене на кого да вмени грешките на собственото си управление, създаващо незаконосъобразност, да притисне администрацията да си свърши добре и бързо работата  и в близките 2-3 месезца да има изискуема екологична оценка, за да се отпуши процеса за изработване на ПУП-ове. С бездействието си сега кметът е този ,който блокира всички инвестиционни намерения, твърдят от ДБ.



Още по темата: общо новини по темата: 74
17.01.2023 »
09.01.2023 »
06.01.2023 »
19.12.2022 »
19.12.2022 »
18.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Инвеститорите да строят към Асеновград и по периферията, в града вече не се диша , повече така не може да продължава, сега и в Тракия като изникнат новите гета и ще е капак...
+4
 
 
Кокорчо, я кажи ти в Пловдив ли живееш? Вчера с космическия кораб ли пристигна? Не виждаш ли какво се случва с града-всяко възможно място се застроява, на мястото на едноетажни къщи се строят пететажни кооперации, средна скоророст на движение 23 км/ч. Не е нормално разстояние от 1.5 км да го взимам за 30 мин, не е . И някакви закръглени доволни същества като Плейн да ми обясняват за Устройствения план. Отдавна трябваше да стане, пак много се наядохте.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: