ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдят пловдивчанин заради нелепа катастрофа в аварийната лента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 21.01.2016Коментари (1)2808
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу Анатоли М., на 33 г., за нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на телесни повреди на повече от едно лице.

Анатоли е предаден на съд за това, че на 20 март 2015 г. на автомагистрала "Тракия", в района на 123-я км в обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство - товарен автомобил-влекач, марка "Мерцедес" с пловдивска регистрация, нарушил правилата за движение и причинил средни телесни повреди на 25-годишната Ф.М. и на 57-годишната М.Х., довели до трайно затруднение на движението им за повече от тридесет дни.

На 20 март 2015 г. Анатоли, който работел в частна фирма в Пловдив, шофирал товарния автомобил в дясната лента на автомагистрала "Тракия", която граничела с лентата за принудително спиране - аварийната. 

Той се движел с допустимата скорост. В района на 123-я км. в аварийната лента бил спрял автомобил, марка "Пежо 206", като на шофьорското място седяла Ф.М., а до нея на предната седалка била майка й М.Х.

В този момент товарният автомобил-влекач навлязъл в лентата за принудително спиране и ударил с предната си дясна част спрелия автомобил. Вследствие на това колата била изтласкана напред и попаднала в затревената площ до предпазната странична магистрална ограда. 

Покрай мястото преминал друг товарен автомобил. Водачът спрял и видял двете моторни превозни средства. Опитал се да извади пострадалите жени от ударената кола, но вратите й били смачкани и не успял да ги отвори. На място пристигнали екипи на Спешна помощ и на Противопожарна охрана, като последните извадили ранените.

Те били откарани до болницата, където им е оказана медицинска помощ. Анатоли бил тестван на място с техническо средство "Дрегер". Уредът отчел отрицателна проба за алкохол.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че травматичните увреждания на пострадалите са в пряка причинно-следствена връзка с пътнотранспортното произшествие. 

На М.Х. са причинени две средни телесни повреди, а на Ф.М. - една. Според автотехническата експертиза основната причина за настъпилото пътно произшествие е навлизането на товарния автомобил в лентата за принудително спиране в момент, когато не е било безопасно т.е. когато там се намирал спрелият автомобил "Пежо 206".

Приетата фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, огледи, експертизи и др. Предстои Районен съд Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А доказано ли е, че автомобила Пежо 206 управляван от Ф.М. е спрял в "аварийната" лента според правлата на ЗДП?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: