ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Столипиново грейна след 20 години мрак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 04.05.2010Коментари (24)5563
©
Кметът на район „Източен" Петър Петров късно снощи инспектира новото осветление, монтирано в района на блоковете, известни като „Соколите" в квартал „Столипиново". „Още по време на частичните избори обещах пред всички, че първата задача, с която ще се захванем в „Столипиново", е да осветим района. Не може хора от 21-ви век да живеят в тъмнина. За това още в края на миналата година решихме да инвестираме около 200 000 лева за осветление. Сега сами виждате - две трети от програмата е изпълнена - пространството около „Соколите" свети, хората изказват своето одобрение и обещават, че ще пазят това, което го постигнахме с много усилия и много труд" - заяви кметът на район „Източен".

На това място осветление е нямало 20 години - от първите дни на демокрацията, когато всичко се изпочупи и изпокраде, тук цареше пълна тъмнина, подчерта Петър Петров. Според него в последно време манталитетът на част от хората се променя и те осъзнават, че действително ако самите ние всички не се захванем да постигнем общата цел - да ни е по-чистичко, да има тротоари, да има осветление, няма друг кой да ни го предостави наготово. Затова мисля, че ще се запази това осветление, няма да се стигне до счупване на осветителните тела, изрази надежда кметът на район „Източен". Той е категоричен, че добрата осветеност е предпоставка за намаляване на престъпленията в тъмната част от денонощието.

Цялата програма е на стойност 300 000 лева - 200 000 лева ще отидат за осветление, а 100 000 лева за инфраструктура. Още тези дни ще започнем изграждането на нови тротоари, подчерта кметът Петър Петров.


(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво да им е светло, ама да видим колко време ще има здрави лампи. Поне счупят ли ги - никакви нови повече, защото те ще са си го направили сами, така че да не могат и за дискриминация да реват.
0
 
 
сега мангалитте по лесно ще крадът ток .това е хубаво че са осветили кжартала но закакво им е ??? има толкова много улици из града които плачат за лампи а те гледат изгрев
0
 
 
Това е хубава новина,макар 4е се отнася за Столипиново!Zа пореден път господин ПЕТРОВ доказа,4е не разделя хората по етнос и религия!Дано този път братята роми да пазят и да не изпо4упят новите лампи!Ве4е от тях си зависи!
+5
 
 
толкова ли много пари имат че дават за глупости ?
+2
 
 
Интересно,предполагам кмета е видял вече счупените осветителни тела,които вчера видях аз около Соколите.Сложиха ги и след 3 дни една част вече бяха счупени.Става въпрос за отсечката до депото.
+5
 
 
Тия пари са хвърле ни на вятъра. Да се потърси отговорност на кмета за проявената разсипия. Ще откраднат лампите, вероятно и диреците, а да не говорим, че половината маала ще се включи да краде ток от стълбовете.
0
 
 
Браво смешници само не мога да се сетя 20 години какво правихте....ааа пробваха на кмета отзаде дали има ток неговата фасонка
+4
 
 
а тези 300 000 лв каква инвестиция са??? За тълкувам думата "инвестиция" като влагане на средства с цел възвръщаемост и печалба??? Манго нито плаща такса смет, нито данъци...пък да му е светло...Таман да има сега от повече места ток да крадва???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: