ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стана ясно кога и защо ще обединят две пловдивски училища
Автор: Мариана Панчева 14:17 / 16.05.2016Коментари (8)13239
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Георги Бенковски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Душо Хаджидеков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Решението за административното събиране на двете училища "Георги Бенковски" и "Душо Хаджидеков" ще е на Общинския съвет, но оттам нататък директорът поема ангажимента да организира ежедневния учебен процес. И не говорим, че реорганизацията ще се случи още през този септември. 

Решението ще предизвика дълга административна процедура в Министерството на образованието. Така реално промяната ще влезе в сила през учебната 2017 - 2018 година."

Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов по повод решението, което местният парламент трябва да вземе за сливане на училище "Георги Бенковски" и "Душо Хаджидеков", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

По думите му засега няма да се съкращават щатове.

"Не виждам причина да се съкращават педагози и от двете училища, ще има едно директорско място по-малко, но това не значи, че някой ще загуби трайно работата си. Това е дълга процедура и не става въпрос за емоционално взето решение", заяви още той. 

Той успокои родителите на първолаците, че децата няма да бъдат местени тази година, но как точно ще се организира процесът на обучение е в ръцете на училищното управление. 

"Тепърва директорът на "Душо Хаджидеков", заедно с родителите ще преценяват как да бъде организиран учебният процес, може да решат да не местят деца от едно училище в друго, може да се реши в "Георги Бенковски" да са повече предучилищни групи."

Стоянов бе категоричен обаче, че и двете училища имат сериозни проблеми. В "Душо Хаджидеков" местата не достигат, занималните са в блоковете наоколо, училището е за не повече 400 деца, а в момента има над 700, няма физическа възможност да се съберат всички тези деца заедно, затова и училището е на двусменен режим.
 
От друга страна - "Георги Бенковски" е с изключително малък брой деца - 126. По начина, по който се финансират училищата в момента, то е изправено пред финансов колапс. 

"Трудно последните години посреща разходите си с този бюджет, трудно се взимат повече учители, трудно се плащат добри заплати. Това също е сериозен риск за децата", коментира още Стоянов. 

"Административното събиране на училищата ще даде възможност на бъдещия екип, който ще управлява училището, да има пространство и да развива учебния процес. Основната ни грижа е за децата - да бъдат в комфортни класни стаи, да имат възможност за целодневно обучение и нормален учебен процес. Това е и основният ни приоритет", катргоричен бе той. 



Още по темата: общо новини по темата: 22
15.09.2017 »
17.02.2017 »
28.06.2016 »
06.06.2016 »
03.06.2016 »
03.06.2016 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За тези които минават три села и четири махали за да си докарат децата до "Душо Хаджидеков" едва ли ще е проблем да ги закарат и до "Георги Бенковски". Проблемът ще е за тези, които живеем до училището и ще се наложи да се разкарват и деца и родители в другата махала. Докато учих там бяха три паралелки, докато учеше детето въпреки, че децата са по малко отколкото по мое време станаха четири, а сега няма да се учудя ако са станали пет. В един приятел и комшия се бяха регистрирали седемнадесет майки без той да е чувал някога за тях, а те същите фръцли чули, че е модерно да се учи тук спират колите на трети реда, че и безгрижно и върху пешеходната пътека.
0
 
 
И в крайна сметка пак нищо не се разбра! Тия за съвсем прости ни взеха! Истината е, че директорът на ОУ "Душо Хаджидеков" ще се пенсионира през тази година и новата стара директорка на ОУ "Г. Бенковски" има апетити към това място, само че аз не съм склонна да повярвам на човек, който не посмя да се покаже и да обясни на нас родителите какво се случва, а вместо това предпочете да се разплаче пред по-големите ученици и да се скрие.
+4
 
 
Още когато учих в "Душо Хаджидеков" (2009) имаше деца под блоковете, дори ние карахме изобразително под единия блок! Тогава също се знаеше, че там няма място и учениците са много! И освен това още през 2005 първи клас са били под блоковете! И сега повече от 11 години се сетиха да правят нещо? Нали щеше да има трети етаж, но така и не го направиха?!?! И щяли да смесват училищата и то не сега ами след още 1-2 години!!! Пълно безумие!!!
+2
 
 
И кое е ясно, който е искал да учи детето му в сградата на "Г. Бенковски", то учи там. Който е искал това да е "Д. Хаджидеков", също е записал детето си там.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: