Славчо Атанасов: Автобусните спирки са в цугцванг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:13 / 18.01.2010
6248
Преди окончателното решение какво да се прави с автобусните спирки специална общинска комисия - с представители от всички групи в местния парламент, ще преговаря за изход от ситуацията с концесионера най-късно в началото на следващата седмица, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

450 са автобусните спирки в Пловдив. След концесията отпреди осем години в окончателен според договора вид е само една. По-голямата част от другите заслони са ужасяващи, а някъде изобщо липсват и пътниците чакат прави в пек и дъжд. 

"Поне 150 заслона са в такова състояние, че рискуваме да утрепем човек. Опитахме се да намерим фирма да ги ремонтира, но нямаше кандидати, парите, които предлагаме, им се видяха малко", призна Славчо Атанасов. "Въздържам се от лоши думи за предишното управление, но това е най-голямата каша, която заварих", констатира той.

Концесионерът "Елиза - 99" чака общината да й предостави спирките за стопанисване и също отдавна плаши с искове за милиони заради пропуснати ползи. Друга фирма - "Алфатекс", пък трябваше да ги изработва, само че общината сменила вида на модула и така нарушила договора. За да се измъкне от възможността да бъде съдена, преди няколко месеца Общинският съвет гласува да плати 200 хиляди лева компенсация на "Алфатекс" срещу разваляне на договора. В и без това заплетените отношения цари пълна юридическа празнина кой е длъжен да монтира заслоните.

"В цугцванг сме. Всеки следващ ход е губещ", с шахматен термин обясни ситуацията кметът, целта е от нея да се излезе с възможно по-малко загуби.

Ако общината директно развали договора, ще бъде осъдена да плати милиони. Ако концесионерът бъде уговорен сам да се откаже, то ще стане срещу приемливо за него обезщетение.

Виж коментарите (12)

Още по темата (230):
29.04.2024 Опасен елемент притесни пловдивчанин
29.01.2024 Млад пловдивчанин се зае с нелека задача
27.05.2023 Така изглежда една от спирките на градския транспорт в Пловдив
23.05.2023 Пловдивчанка показа спирка и отправи горещ апел към местната власт
15.05.2023 Пловдивчанин: "Ухаят" на некъпано с месеци, мястото им не е там!
24.04.2023 Вече 2 години пловдивчани чакат да се сложи нормален навес на спирка
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).