ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандално: Отстраниха социална работничка заради отказани помощи на роми!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 26.04.2013Коментари (6)4208
© btv
Ангелина Петрова
Социална работничка от Пловдив бе принудена да напусне, след като спази закона и отказа помощи на роми. Ангелина Петрова е заплашвана и нападана физически по време на проверки в една от пловдивските махали.

Петрова работи като социален работник в две от ромските махали в Пловдив от една година. Когато през февруари отхвърля 26 от 56 молби за месечни помощи, е нападната.

"Едно от потърпевшите лица просто хукна към нас и ме дърпаше за косата," разказа тя и посочи, че е била нападната за това, че си върши работата.

"Отказала съм помощ на 26 лица, защото съм направила такава преценка, но твърдя, че тя е обективна," категорична е Ангелина Петрова. "Отказала съм помощи на лица, които имат магазини пред къщите си. Условията, в които живеят, са добри, а при някои - бих казала и много добри, да не кажа луксозни," допълни тя.

След нападението Ангелина заявява в социалната мрежа, че системата, за която работи, толерира безпринципно даване на помощи на не толкова нуждаещи се. Ангелина пише, че отказите се връщат за преосмисляне, а понякога широките държавни пръсти към ромите са израз на корупция.

Социалната работничка обвинява и конкретни служители от дирекцията "Социално подпомагане" в Пловдив.

По думите на Ангелина Петрова, в града има хора от малцинствата, които признават, че дават пари, за да им бъдат отпуснати помощи. Началникът на службата Галина Качелова категорично отхвърля такива "намеци за корупция".

След писмото в интернет Ангелина Петрова е подканена да напусне, а началниците й смятат, че тя е виновна за нападението.

"С години работим с ромско население. Такива инциденти със скубане на коси досега не е имало," заяви Качелова, която е категорична, че Ангелина Петрова сама е виновна за нападението, а не опитът й да приложи закона. 

"Не смятам, че защото тя е направила отказ и с това е предизвикала отношението на ромите против себе си. Отношението на тях към себе си го е предизвикала с този агресивен начин на разговор с тях" категорична е ръководителката.

Ангелина Петрова пресметна, че с отказаните молби за помощи само през януари на държавата са спестени 2500 лв.

"Това значи, че за година, за колкото се отпуска помощта, съм спестила на бюджета близо 30 000 лв. Ако сложим още 100 работници, сигурно отиваме на 3 000 000," допълни социалната работничка.

Източник: btv








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 26.04.2013 г.
+4
 
 
За нас пари за помощи няма, ама за циганите, че те са "бедни" има !!!
+18
 
 
"С години работим с ромско население. Такива инциденти със скубане на коси досега не е имало," заяви Качелова, която е категорична, че Ангелина Петрова сама е виновна за нападението, а не опитът й да приложи закона. "" А Качелова , ако някой и набие шамарите затова , харчи парите от нащи данаци за богати цигани , какво ли ще каже тогава ! ба*ти и боклуците за стотинки ще сгазят една жена която си върши работата !!!
+19
 
 
Взимат пари и още как. Е тук имам една в съседния двер, на която оправят документите за детски, без да представя бележки за доход. Една служителка реши да си свърши работата и веднага я натириха. Ами сами сме си виновни, че работим и плащаме данъци, за да издържаме мързеливите и крадливи роми.
+21
 
 
Никакви помощи не трябва да се дават на тази зган от престъпници и "хора" не уважаващи нормалния начин на живот и въобще живота! Първо да научат БЪЛГАРСКИ език и да се сетят къде живеят, да започнат да работят нормално та ако ще на нивата и по строежите. Чак тогава може да имат претенции.
+26
 
 
Една нагледна картина, как системата отстранява тези, които имат достатъчно смелост и самосъзнание да се борят със статуквото. Лошото е, че ако бяхме хора щяхме да осъзнаем, че за този случай си струва да се излезе на улицата!
+22
 
 
Естествено , че Галина Качелова ще отрича, но и на мен циганка ми е казвала колко е броила ,за да взима помощи , а преди време гледах как собственици на Мерцедеси , със златни ланци, чакат за помощи и охраняващият бюрото полицай се правеше на разсеян.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: