ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Синята коалиция": Нужен е дебат за истината за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 06.10.2011Коментари (20)4203
© Plovdiv24.bg
"Още в началото на кампанията пръв призовах всички кандидати за открит и честен дебат за бъдещето на Пловдив. Очаквах сблъсък на идеи, програми, предложения за развитие, а не заяждане на дребно", заяви кандидатът за кмет на "Синя коалиция-Пловдив" арх. Илко Николов на пресконференция. Той допълни, че за негово огромно съжаление "сме свидетели на демонстративно неучастие в дебатите на някои кандидати, особено неявяването на Славчо Атанасов". 

"Те показват демонстративно пренебрежение към Пловдив и пловдивчани, към всички избиратели", ясен беше кандидатът за кмет на "Синя коалция -Пловдив".

Според арх. Николов има обективни причини за неизпълнение на програмата на Славчо Атанасов, но те трябва да се дискутират в дебата за Пловдив, а дебатът е нужен, за да се очертае стратегията за Пловдив. 

"За да се видят обективните причини за несвършеното, трябва обективен отчет, трябва да се поканят специалистите в съответните области и да се изготви необходимата обща стратегия", поясни той.

"Още по-голям проблем е не само неизпълнението на обещаното от кмета, но и че нищо не е направено по Програма 2007-2013, стратегическия документ, който залага параметрите за развитие на нашия град пред държавата. По тази програма ние сме на етап 2007-2008 г. Това са пропилени 4 години. Още веднъж призовавам основните кандидати на дебат за истината. За Пловдив тя е тежка, горчива, но трябва да се каже, за да има Пловдив успешно развитие. Убеден съм, че същинският дебат е полезен за пловдивчани", категоричен беше Николов.

Според зам.-председателят на Бизнес експертен съвет Радослав Бозуков, "откритият дебат и честната кампания не се случват". Той припомни акта, който ОИК състави на Славчо Атанасов за нерегламентирана агитация в кметството на ж.к. "Тракия". 

"С тези си действия Атанасов грубо нарушава Изборния кодекс. От неговия щаб заявиха, че е имало среща между познати, които щели да гласуват за него. Фактологията е такава, че чрез информационната система на община Пловдив и главния секретар, Славчо Атанасов си урежда срещи с членове на администрацията и провежда агитация сред тях. С констатациите си ОИК потвърди, че Атанасов се опитва да печели служебно изборите", заключи Бозуков. 

Той смята още, че тези манипулации на Славчо Атанасов се превръща в негов стил. "Поредното доказателство е социологическо изследване на "RDM", каза Бозуков и допълни: "Славчо Атанасов спечели с лозунга "Промяна", но тя не се състоя. Обещаното управление чрез консултативни съвети също не се случи. Беше стартирана кампания "Изберете пловдивското", където около 70 фирми се включиха, но и това мероприятие бе част от ПР-ра на Славчо Атанасов".

"Лъжата на Славчо Атанасов прерасна в грях, когато бе подменен вота на пловдивчани на с включването на БСП през задния вход на властта", заяви председателят на ДСБ Спас Гърневски

"Атанасов трябва да излезе и да отговори, защо допусна "червените" за втори път в управлението на Пловдив за последните 88 години демокрация. Явно това е една от причините Славчо Атанасов да бяга от дебат със своите конкуренти", каза още съпредседателят на "Синя коалция-Пловдив" и допълни: "Славчо Атанасов бяга от дебати за това какво е свършил и какво не е през мандата си, което е обида за пловдивчани".

Председателят на СДС в града инж. Петър Попов заяви, че Славчо Атанасов и неговия екип са изпълнили едва 5 процента от програмата си. 

"Всичко друго бяха голи обещания и лъжи. Не се случи новото териториално деление с цел разширяване границите на община Пловдив, не бе изграден нова многофункционална спортна зала, липсва усвояване на еврофондовете, обещанията, че Градският дом на културата трябва да бъде открит на 6-ти септември също се оказаха лъжа, обещанията за Четвъртък пазара също останаха нереализирани, изграждането на Общинска болница също се оказаха лъжа, заводът за битови отпадъци не работи, градски увеселителен парк се оказа илюзия", каза председателят на СДС в Пловдив.

"Програма с големи и неизпълнени обещания, а Пловдив е на едно от последните места по развитие", заяви в заключение инж Попов.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е ли крайно време изкуственно създадените общини "Марица" и "Родопи", да преустановят съществуването си и да се включат в Пловдивска голяма община?! Защо никой от кандидатите за кметове на Пловдив не поставя ребром въпроса и не споделят вижданията си за развитието на ПЛОВДИВСКА ГОЛЯМА ОБЩИНА? В тези административно-териториални граници на община Пловдив, хваната в хватката на двете измислени общинички Пловдив не може, да има развитие и растеж... Но изборите не са за хората, те са за да си оправят сметките т.нар. политици, а по-точно политикантчета... Уважаеми, управляващи и такива желаещи власт - жал ми е за този хубав град, убивате го бавно и го обричате на все по-голяма бедност и безпреспективност!
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
0
 
 
Нали Чомаков даде Пловдивския панаир, какво още има да се дава, че се натискате пак да лапате. Кой е Чомаков и кой е Гергов господа сини/червени/ Нямате ли срама от Господ цар Кировци!!!
-1
 
 
Дебат се прави с равни на тебе, а основните претенденти за кметското кресло не считат архитекта за основен играч, а за кандидат от миманса, който се кандидатира на кубертеновия принцип и ще има награда, захарче за него, като стане общински съветник. Хората обичат смелите и дръзките, а не мрънкачи като архитекта. А вие да не го приемате на сериозно?
0
 
 
И какво ще се постигне с този дИбат? Ще си упражнявате мускулите на тлъстия ви език?
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
-1
 
 
Славчо и Тотев да кажат какво ще правят като бъдещи кметове. Но Тотев не прави изказвания, които не са съгласувани с Партията, така че на дебати няма да го видите ;)
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 25 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
на 06.10.2011 г.
+2
 
 
Какво толкова ги е страх от архитекта?? Та той даже не е и професионален политик като останалите..... Кметът на величествен Пловдив НЕ трябва да бъде СТРАХЛИВ!!!!!
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
+3
 
 
Какъв дебат , какви 5 лева ! Славчо и щефа на пловдивската губерния ги е срам да си подадат носа сините искат дебат да правят с тях ?
0
 
 
Не само Славчо Атанасов го е страх, а и Иван Тотв да се покажат и публично да заявят какво ще правят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: