ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Синът на известен транспортен бос се измъкна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 08.03.2022Коментари (12)19720
©
Прокуратурата в Пловдив е прекратила наказателно производство за подкуп срещу сина на Ангел Батаклиев, научи Plovdiv24.bg. Отменена е и паричната му гаранция за 1500 лева, с която той бе освободен, след задържане от 24 часа.

Според постановлението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура, обвинителната теза не е доказана по несъмнен начин. Нещо повече, доказано е, че парите, които синът на Батаклиев подал на полицаите, за да се реши проблема "по друг начин“, не били предназначени за подкуп, а били останали в плика, без той да знае какво има в него и без да има намерение да ги дава.

И от записа от видеонаблюдението се виждало, че пликът е затворен и не се подават банкноти от него. Всичко това пораждало съмнения, според прокурора, в достоверността на деянието. Батаклиев-син обяснил пред прокурора, че не е знаел за тези пари, а мислел, че подава само документите от застраховката, които полицаите му поискали.  

Единият от полицаите обаче твърди в показанията си, че, подавайки плика, Батаклиев е казал, че вътре има "нещо" за тях. Другият не потвърждава това.

На 23 март 2021 година двама полицаи от "Пътна полиция“ Пловдив спират за проверка автомобил "Мерцедес“, собственост на транспортния бос Ангел Батаклиев, управляван от неговия син Красимир.

Проверката става в Пловдив, на бул. "Цар Борис Трети Обединител“, северно от Тунела, около 19.30 часа. Полицаите поискали от лицето изискуемите документи – свидетелство за управление на МПС, талон, застраховка "Гражданска отговорност", но младият мъж казал, че не е налице документа за застраховка "Гражданска отговорност“, като попитал полицая, който иска документите, не може ли да се оправят нещата по "друг“ начин.

Репликата била дочута и от втория полицай. Проверяващият обаче категорично отказал и седнал в полицейския автомобил, за да състави акт. През това време до прозореца се приближил синът на Батаклиев и подал плик, от който се подавали три банкноти по 10 лева. Другият полицай обаче твърди, че банкнотите не са се подавали. Репликата на Красимир Батаклиев била: "Това е за вас“

Обясненията, които Красимир дал в прокуратурата били, че колата е била ползвана от баща му и него за пътуване до Турция предишни дни, като посочил и конкретна дата, и това са пари, останали от пътуването, когато на границата бил извършен превод на документите на турски. Тези пари били за заплащането на превода. Той не знаел за тях. В момента на проверката на пътя Красимир се обадил на баща си и той му казал къде се намира плика със застраховката. Този плик именно той подал на полицаите, но не знаел, че в него има пари.

Прокуратурата е изискала справка за извършено пътуване зад граница, както и запис от видео наблюдение на проверката на полицаите и така стигнала до извода, че няма извършено престъпление, без дори да заведе дело за това.

Решението на Окръжна прокуратура за отпадане на обвинението е от 18.11.2021 година. Имало е и едноседмичен срок за обжалване.

Остава неясно все пак подкупвал ли е наистина Красимир Батаклиев полицаи. И ако да, как така наказателното производство е прекратено. Интересно е още да разберем дали Апелативна прокуратура, като по-горна инстанция, е обжалвала това постановление, или също е приела, че няма извършено престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 11
21.02.2023 »
18.01.2023 »
08.12.2022 »
07.11.2022 »
28.09.2022 »
28.09.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Блага сума железни врати отваря.Момченцето далоплика да го оправят ама не знаело защо го дава и не знаело колко има в него.Браво на прокуратурата това е нов принос в правото.Само не знам колко струва.
+4
 
 
Хаха, ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Да направят тази реформа в правосъдието най-накрая. На нея (правораздаването) се крепи държавата ....
+10
 
 
Така ще е докато не се оправим ние ! От нас зависи да оправим това .Брутална простотия е това ! Правят ни на умствено изостанали .....Докато търпим такава прокуратура така ще е .....Цъкаме с език и преминаваме на следващата новина .Трябва да се случи нещо ,за да има оправия !
на 08.03.2022 г.
+9
 
 
Това невинно дете е жертва на вандалско отношение на полицаите които не са взели плика да видят какво има вътре. Прокуратурата и съда зорко спазват закона и никога не отсъждат за кокошка няма прошка..... Затова има скъпоплатени адвокати които от девет дерета ще донесат вода за да докажат че някъде е пропуснато едно тире и правдата да възтържествува
+10
 
 
ХАХАХАХХ....е гати смешното правосъдие.....не знаел каво има в плика...божкеее....то всеки си носи документите в плик.....,трагедия.!!!
+9
 
 
При това правосъдие хората ще преминат на Крумовите закони!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+13
 
 
Пак полицаите са криви! Каква мотивация да имат, след като съдиите отсъждат по този начин? Какво значение има дали са се виждали парите, или не? Защо младежа подава плик в който не знае какво има? Да не си е мислил, че подава любовно писмо на полицая? Както не знае, ако в плика има някакъв нотариален акт, с който се прехвърля фирмата на притежаващото го лице? Не знаел, хайде де!
+14
 
 
Този пикльо утре ще убие някой на пътя и пак ще му с размине. Съд и прокуратура работят за мутрите. Няма да имаме светло бъдеще докато мутрите владеят държавата ни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: